Informació general

L'Ajuntament demana la màxima celeritat per aclarir els fets succeïts en el cas de l'Escola Marinada

Per Judit Pinazo

D'esquerra a dreta, Joan Recasens, Joan Mas i Salvador Matas, ahir al migdia en el moment de la lectura del comunicat davant de nombrosos mitjans de comunicació

A l'espera de noves declaracions la titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus va decretar ahir llibertat amb càrrecs pel conserge de l'escola Marinada que el passat dimecres va ser detingut per un suposat cas de tocaments a dues nenes de nou anys d'edat que participaven en les activitats d'estiu que organitza l'Ajuntament. La titular del jutjat ha fixat una ordre d'allunyament del centre escolar i de les dues menors per al conserge. A més, la jutgessa de Reus ha decretat que l'acusat s'haurà de personar als jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

Màxima celeritat

L'Ajuntament va fer públic ahir al migdia un comunicat en relació a aquesta qüestió demanant "la màxima celeritat possible perquè s'aclareixin els fets succeïts". A l'acte de lectura del comunicat, el qual va comptar amb la presència de nombrosos mitjans de comunicació, hi van assistir l'alcalde en funcions -Joan Mas-, el regidor de Cultura i Esports -Joan Recasens- i el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació -Salvador Matas-.

A causa de la falta de dades i a l'espera de noves diligències sol·licitades a la Guàrdia Civil, la roda de premsa es va limitar a la lectura del comunicat sense possibilitat d'efectuar ronda de preguntes "per manca d'informació", explicava Joan Mas.

En el comunicat l'Ajuntament expressa la seva voluntat de complir la llei respecte a aquest cas i esperen que s'aclareixin els fets tant aviat com sigui possible, per això van expressar la voluntat del consistori en col·laborar en tot moment amb els estaments judicials i policials. Mentre el jutjat aclareixi els fets i a l'espera de noves declaracions, el consistori aportarà tota l'ajuda necessària als pares i a les menors denunciants, amb el suport de l'Àrea de Benestar Social. 

De moment l'Ajuntament ha volgut manifestar que el treballador municipal té una trajectòria de més de 25 anys a la casa i que durant tot aquest temps ha demostrat la seva professionalitat i responsabilitat en el seu càrrec.Tal i com estableix el conveni laboral vigent l'Ajuntament ha posat a disposició del treballador un advocat.

Comenta aquest article