Societat

Festa major

Vilerus i Mariners es donen cita al «Vermut Vileru» de la Torre del Llimó (conté galeria fotogràfica)

Tot i l'amenaça inicial de la pluja, l'espai vileru de la Torre del Llimó es va omplir a vesar en aquesta celebració festiva de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Per Lluís Rovira i Barenys

Ambient a la Torre del Llimó en el vermut musical d'ahir al matí
Ambient a la Torre del Llimó en el vermut musical d'ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

El pati de la Torre del Llimó, l'espai vileru de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, va ser el punt de trobada festiu d'ahir diumenge al matí amb la celebració del vermut vilero. El dia va començar amb restes de pluja del pas de la pertorbació del dia anterior i fins i tot va ploure quan s'estaven fent les proves de so dels músics de la banda del Calot. Però res va tirar enrere la celebració del vermut vilero que es va fer en un ambient meteorològic ja estabilitzat. La gent té moltes ganes de festa i el recinte vileru es va omplir de gom a gom per passaar una bona estona amb l'acompanyament musical dels Calot, la banda de set músics que només fan una actuació a l'any, amb motiu del vermut vileru.

Versió maquinera dels Goigs de la Mare de Déu del Camí

El vermut va comptar amb la presència tant de vilerus com de mariners que lluïen, cadascú, la samarreta identificativa. En l'apartat musical cal destacar la ballada sardanística puntual que ja no pot faltar en les celebracions musicals festives des del Coti x Coti, i, també, la versió maquinera dels Goigs de la Mare de Déu del Camí, amb que es va cloure el vermut musical. Aquesta versió dels goigs es va estrenar el dia del sopar popular vileru del passat divendres i també va sonar a l'inici de l'actuació del DJ Ceba, al concert de la Nit del Foc del dissabte a la nit. Els Goigs versió màquina és una de les músiques que enguany s'ha incorporat dins els actes de la Mare de Déu del Camí i s'augura que pot arribar a ser un hit de referència de cara a les properes edicions festives.

Comenta aquest article

Galeries relacionades