Societat

Festa Major

La Nit del Calot, un model de festa popular, irromp amb força dins la programació de la Festa Major (conté galeria fotogràfica)

El sopar va aplegar 300 persones i el concert de Fetus va posar el contrapunt musical en el marc de la Torre del Llimó

Per Lluís Rovira i Barenys

El sopar popular de la Nit del Calot es va fer al carrer de Rovira
El sopar popular de la Nit del Calot es va fer al carrer de Rovira | Lluís Rovira i Barenys

La Nit del Calot, una de les novetats festives d’enguany i que es va celebrar ahir a la nit després del Pregó, va ser tot un èxit de participació i ha vingut per quedar-se i ampliar la base de festa popular de la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Aquest acte, organitzat conjuntament pel col·lectiu Vileru i el Casal Popular El Polvorí, va aplegar 300 persones al sopar popular que es va celebrar al carrer de Rovira, contigu a la Torre del Llimó, l'espai vileru de la Festa Major. El sopar, a base de llangonissa i cansalada a la brasa primer i coca com a postre, va configurar la primera part de l’acte i va oferir una estampa plàstica que recordava les antigues festes de Barris de Cambrils.

La segona part de la festa la va protagonitzar la música, al pati de la Torre del Llimó. Va començar el PD Patu a animar la gent i va seguir el concert de Fetus, el grup del Baix Empordà que va oferir el seu estil punk-folk a un públic força entregat. Els Fetus van interpretar el seu darrer treball La serra dels perduts i van repassar els seus grans hits entre els quals la versió que han fet de Au, jovent! per encàrrec de l’ANC i de cara a la propera Diada de l’11 de Setembre. Cançons com els Goigs de Sant Martí, Sé que venen pels camins, Romanço d’en Quico Sabaté, Lo comte Arnau o Les rondes del vi, no van faltar en un repertori que combinava la festa amb la reivindicació. Després del concert va seguir la sessió musical amb el PD Patu fins a 2/4 de 3 de la nit en que es va cloure la Nit del Calot.

Comenta aquest article

Galeries relacionades