Societat

Festa Major

Una acció sorpresa del Comando Vileru converteix el nen venedor de peix en un pagès

També s'han posat domasos vilerus en diferents espais, com ara a l'estàtua de la Posidònia, i s'ha penjat una pancarta al pont de l'antiga via del tren

Per Lluís Rovira i Barenys

El nen venedor de peix reconvertit en un "espai temàtic vileru", aquest matí
El nen venedor de peix reconvertit en un "espai temàtic vileru", aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El Comando Vileru va fer una acció sorpresa, ahir a la nit, com a preàmbul de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí i per tal d'escalfar motors de cara als actes programats de caire vileru, associats a la programació festiva. L'actuació més destacada d'enguany ha estat la de tematitzar com a vilera l'estàtua del nen venedor de peix, que es troba al passeig marítim, al jardinet d'entrada al moll de pesca. L'estàtua ha aparegut amb una indumentària pagesa i al cistell de peixos s'hi han posat tomàquets. El conjunt s'ha arrodonit amb unes quantes verdures col·locades al peu del pedestal de l'estàtua i amb un dels domasos vileros, que és una de les novetats d'enguany. D'aquesta manera, el nen venedor de peix ha quedat convertit, de manera provisional, amb un pagès al costat del seu hortet i tot en ple passeig marítim. 

A banda, un altre dels símbols mariners més recents, el conjunt escultòric de la Posidònia, a la plaça d'Aragó, ha aparegut embolicat amb un domàs vilero. A més, també s'han col·locat domasos vilerus a les entrades de Cambrils, com ara l'evinguda de l'Esport, així com a l'entrada per l'antiga N-340. A banda, també s'ha posat una pancarta al pont de l'antiga via del tren en la que es veu la imatge de la Mare de Déu del Camí i el missatge: "Siau sempre benvinguts, mariners".

Des de mig matí d'avui, a més, el balcó de la Casa de la Vila llueix un garn domàs vilero.

Domàs vileru al conjunt escultòric de la Posidònia (Foto: cedida)
Pancarta al pont de l'antiga via fèrria (Foto: Cedida)
Domàs vileru al balcó de la Casa de la Vila, aquest matí (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article