Societat

Fira del disc

La Fira del Disc sobreviu a la meteorologia i impregna de música la plaça Mossèn Joan Batalla

Les set parades participants a la setzena edició de l'esdeveniment s'enduen bones sensacions i tanquen amb bones vendes tot i ser "una de les fires més rares que hem tingut a Cambrils"

Per Maria Vidal

L'estranya meteorologia no ha dissolt "el bon ambient"
L'estranya meteorologia no ha dissolt "el bon ambient" | Andreu Dalmau

La plaça Mossèn Joan Batalla s'ha convertit en epicentre del col·leccionisme musical aquest darrer cap de setmana, des de divendres fins dilluns. Vinils, CDs, DVD, pòsters, samarretes i altres productes de marxandatge musical han omplert l'espai en una nova edició de la Fira del Disc i han aplegat amants de la música i col·leccionistes. La setzena edició de l'esdeveniment ha estat marcada per la meteorologia, que va anar des de la calor més extrema del divendres fins a les pluges de dissabte i diumenge i el fort vent que es va viure ahir dilluns. Aquests canvis de temps han comportat que fos "una de les fires més rares que hem tingut a Cambrils", segons qualifica Àngel Querol, responsable de la Fira del Disc.

L'estranya meteorologia no ha dissolt "el bon ambient" que hi sol haver en aquest esdeveniment ni que "la gent vingués a comprar molt contenta", com afirma Querol. "Els restaurants i bars de la plaça també van agrair que hi anéssim perquè posem música i l'animem", afegeix el responsable. Així doncs, després de quatre dies i tretze hores diàries de venta i intercanvi de tot tipus de marxandatge musical i audiovisual, des de les 10 h fins a les 23 h, el balanç és molt positiu.

Set parades han sigut les protagonistes d'aquesta setzena edició. Tot i això, no sempre han sigut les mateixes al llarg dels quatre dies, sinó que han anat canviant. A més, a causa de la pluja dissabte al matí no van muntar els estands i la fira aquell dia es va obrir a les 16 h, "que és realment quan ve la gent", indica Querol. El responsable de la Fira del Disc també apunta que enguany hi han acudit alguns paradistes habituals de cada any i altres que era la primera vegada que exposaven a Cambrils. Un altre fet usual és que aquest esdeveniment, junt amb el Festival Pròleg, ha inaugurat el programa d'actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

S'ha venut i intercanviat tot tipus de marxandatge musical i audiovisual (Foto: Andreu Dalmau)

 

El vinil, el producte estrella i el més venut un any més

Altra vegada, el vinil ha encapçalat les vendes de la Fira del Disc i s'ha convertit en el producte estrella. "Cada vegada es ven més", manifesta el seu responsable, constatant una tendència que ha marcat les darreres edicions. També explica que interessa sobretot a la gent jove, qui ha tret la pols als tocadiscs dels seus pares o bé n'ha adquirit de més moderns i s'ha aficionat a la compra de vinils. Així doncs, s'han venut sobretot àlbums dels "típics grups", com Police o Metallica.

No obstant, aquesta nova edició ha estat marcada per la venda de CDs de l'època dels 60. Els han adquirit sobretot un públic d'edat més avançada que encara té reproductor de discs al cotxe. "Ha vingut molta gent de fora de Cambrils, i han comprat CDs per escoltar-los tornant a casa durant el viatge", expressa Àngel Querol.

La Fira del Disc també ha sigut un punt d'unió entre famílies. Molts infants s'han acostat curiosos a preguntar què eren els tocadiscs i els mateixos pares els ho han explicat, possiblement rememorant la seva joventut. Amb tot, la música, els formats analògics i els records han omplert aquesta setzena edició del certamen.

Comenta aquest article