Cultura

Festival Pròleg

El Festival Pròleg omplirà el parc del Pescador d'art, espectacles, tallers i concerts aquest divendres

La tercera edició de la jornada cultural ofereix una Fira d'Artistes, activitats, música i zona de restauració per a tots els públics, des de les 18 a les 3 h

Per Maria Vidal

Els estands d'artistes i emprenedors de la darrera edició en gran format del Festival Pròleg, l'any 2021
Els estands d'artistes i emprenedors de la darrera edició en gran format del Festival Pròleg, l'any 2021 | Lluís Rovira i Barenys

El Festival Pròleg enceta la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí enguany. La jornada cultural, musical i artística torna aquest divendres 25 d'agost en una nova ubicació, el parc del Pescador de Cambrils. La tercera edició de gran format del festival comptarà amb una àmplia proposta d'activitats, espectacles i concerts dirigida a assistents de totes les edats i repartida en tres espais: l'Escenari Dia, l'Escenari Nit i l'Espai Sound. 

El Festival Pròleg obrirà portes a les 18 h. A partir d'aquesta hora, i fins a les 22 h, es podrà gaudir de la Fira d'Artistes, que constarà de 10 estands d'artistes i expositores del territori, que exposaran els seus productes i mostraran els seus projectes. Moltes d'elles ja han participat en anteriors edicions del Pròleg, però també hi ha noves propostes i incorporacions.

L'Escenari Dia acollirà a les 18 h l'espectacle visual de titelles i bombolles del Professor Bromera. Al mateix temps, tota la família podrà participar al Taller de Bótes per part del Circ de les Musaranyes, des de les 18 a les 20 h. L'espectacle de circ 4x4, que combina clown i malabars amb diàbolos, verticals i comèdia física s'oferirà a les 20 h.

La música estarà present en tot moment al Festival Pròleg. L'Espai Sound s'inaugurarà a les 18.45 h amb un Sound System que anirà a càrrec de The Morning Sounds, des de Cambrils, i Ilertical, des de Tivissa. També faran rodar els vinils entre concerts i seran els encarregats de cloure el festival, punxant de 1.30 a 3 h.

La cantant i trompetista barcelonina Alba Armengou pujarà a l'Escenari Nit per presentar a Cambrils el seu primer disc en solitari, titulat Susurros del Viento. La seva música, que sonarà de 20.45 a 21.45 h, traslladarà al públic una dosi de jazz, boleros, música brasilera i calma.

Els alacantins The Dance Crashers seran els següents en actuar al Pròleg, de 22.30 a 23.40 h. Hi presentaran Rawtown, el seu darrer treball amb ritmes d'ska, reggae i rocksteady. La música jamaicana continuarà molt present amb Rudymentari, qui tancarà els concerts de 00.15 a 1.30 h. L'artista menorquí portarà fins a Cambrils el seu nou disc Rissaga, fidel a utilitzar la música com a eina de transformació social.

Comenta aquest article