Societat

Castells

Solvent diada dels Xiquets de Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant

Van descarregar un 3 de 6, un 4 de 6, un 3 de 6 amb agulla i un pilar de 4

Per Alejandro Balaguer

Els Xiquets carregant el 3 de 6
Els Xiquets carregant el 3 de 6 | Cedida

Els Xiquets de Cambrils van participar, el passat dimarts 15 d'agost, en l’actuació castellera de la Festa Major de Sant Roc celebrada a l’Hospitalet de l’Infant. Els cambrilencs van actuar juntament amb els Xiquets de Reus i els Xiquets de Torredembarra i tenien com a objectiu continuar rodant castells després del retorn de les vacances.

Com a primer castell van descarregar un 3 de 6 molt còmode. A continuació, van apostar per un 4 de 6 amb bones mides i amb una estrena al pis de dosos. A la tercera ronda van completar un 3 de 6 amb l’agulla que van haver de treballar a la descarregada perquè el pis de terços es va obrir. Finalment, van cloure una diada molt solvent amb un pilar de 4.

Les altres dues colles presents a plaça van obtenir resultats diferents en els seus castells. Per una banda, els Xiquets de Reus van apostar per fer una actuació de rodatge i van descarregar el 3 de 7, el 3 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7 i van cloure la diada amb un pilar de 5 i dos pilars de 4. Pel que fa als Xiquets de Torredembarra, no van poder completar tres castells i van descarregar el 3 de 6 després de dos intents desmuntats i el 3 de 6 amb l’agulla. També van provar el 4 de 6 però el van deixar en intent desmuntat. Van cloure la seva actuació amb un pilar de 4.

Gerard Pinyol: “Arrosseguem moltes camises a plaça i això remarca el bon moment en què ens trobem”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va mostrar-se molt satisfet pel nombre de camises que van arrossegar a plaça i que remarca el bon moment en què es troben. També va valorar positivament el fet d’anar consolidant castells, ja que això els permet descarregar amb tranquil·litat aquells que no tenen les millors mides.

Finalment, va destacar que els resten poc més de dos mesos per finalitzar la temporada i que és el moment d’omplir el local per continuar treballant noves estructures. La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà el diumenge 3 de setembre a les 18 hores a la plaça de la Vila juntament els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo. També participaran en el pregó de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí que se celebrarà el divendres 1 de setembre.

Comenta aquest article