Informació general

Els veïns del Barri Antic hauran de pagar un 50% menys en les contribucions especials de remodelació del barri

Per Judit Pinazo

Els veïns del Barri Antic hauran de pagar un 50% menys en les contribucions especials per les obres de millora del barri

El proper mes de novembre està previst que s'iniciï una nova fase d'obres de remodelació dels carrers del Barri Antic. Segons la programació d'obres que estableix la Llei de Barris, en aquesta fase es remodelaran els carrers que hi ha entre el carrer Major, el passeig d'Albert i el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer i més endavant, en una segona fase, es realitzaran les obres als carrers de Sant Plàcid, de Foix i de Sant Josep. Aquestes últimes, però, no està previst que s'iniciïn fins l'any que ve.

En el ple d'ahir es van aprovar tres punts referents a la modificació de les contribucions especials que hauran de pagar els veïns per a la realització de les obres, que seran un 50% inferiors a les contribucions que se'ls hi havien comunicat des del consistori.

Tal i com va explicar l'alcalde accidental -Joan Mas- en la roda de premsa prèvia al ple, abans de rebre la subvenció que atorga la Generalitat per la Llei de Barris s'havien aprovat les contribucions veïnals sense comptar amb la subvenció. Ara, un cop rebuda la subvenció l'import de les contribucions canvia i els veïns es veuran beneficiats amb una rebaixa del 50%. Recordem que el Projecte d'Intervenció Integral del Barri Antic del municipi té un pressupost d'11,8 milions d'euros i la Generalitat en subvencionarà el 50%, és a dir gairebé 6 milions d'euros. Recordem que en aquest tipus d'obres l'Ajuntament es fa càrrec de subvencionar les obres de tots els serveis que van soterrats, gas, aigua, llum, etc. I les obres exteriors, és a dir allò que és visible, com l'asfaltat, el mobiliari urbà, els fanals, etc, un 60% va a càrrec dels veïns i un 40% a càrrec de l'Ajuntament. En el conjunt global de les obres els veïns n'acaben pagant un 30%.

Les obres de remodelació, tenen un període previst de realització de 8 mesos i tindran les mateixes característiques que les obres de remodelació que s'han realitzat fins ara al Barri Antic, com les del carrer de les Creus i el carrer de Rovira, és a dir, voreres i calçada amb plataforma única, millora del mobiliari urbà, de la il·luminació, millora de l'ornament floral...

Comenta aquest article