Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Platges

L'Associació d'Amics de la Platja Naturista del Torn celebra el 35è aniversari

Organitzen diverses activitats per celebrar l'efemèride i demanen que es protegeixi la naturalesa de les platges nudistes

Per Redacció

Imatge de la platja naturista del Torn
Imatge de la platja naturista del Torn | Cedida

Era el 1988 quan unes poques famílies que ja portaven més de 10 anys freqüentant la platja naturista del Torn, a causa de les restriccions de l’accés a la platja i a un Ajuntament que no veia amb bons ulls als usuaris nudistes del Torn, va decidir forma l’AAPNTorn.

Han passat 35 anys i avui dia aquella associació d’un petit grup de famílies nudistes, s’ha convertit ham l’associació més gran de totes les 18 associacions que formen la Federació Espanyola de Naturisme de les 3 associacions que formem la Federació Naturista Nudista de Catalunya, amb més de 600 persones.

En els darrers anys i per diferents motius, hi ha hagut un increment d’usuaris no nudistes a platges de tradició nudista arreu de tot l’Estat i també a Catalunya. Això ha provocat la disminució d’usuaris nudistes en aquestes platges i la intervenció inclús del Defensor del Poble espanyol i del Síndic de Greuges a Catalunya, demanant als ajuntaments la protecció del dret de la minoria nudista a aquestes platges.

La Platja del Torn no ha patit aquesta minva d’usuaris nudistes i es manté amb un 96 %, com la platja amb el percentatge d’usuaris nudistes més elevat de l’Estat. El motiu principal pel qual s’ha mantingut aquest elevat índex d’usuaris nudistes a la platja naturista del Torn, són, en primer lloc, la mateixa orografia de la platja i el seu entorn natural protegit, la promoció del naturisme a la zona que es fa des de l’Ajuntament, la promoció que fa el que es considera un dels millors càmpings naturistes d’Europa El Templo del Sol i la tasca de l’AAPNTorn en els últims 35 anys.

Aquest any, per celebrar aquest 35è aniversari, l'entitat ha obsequiat amb marxandatge als socis i ha organitzat moltes activitats a la platja amb una elevada participació (banys de fang, natur olimpíades i jocs per petits i grans, tornejos de voleibol, sopars comunitaris, paella comunitària, sortides grupals amb caiac, excursions nudistes setmanals per les rutes de l’entorn de la platja del Torn, proves esportives, tallers de massatge, etc.

També ha organitzat el primer viatge naturista amb vaixell que sortirà, el 13 d'agost, del port de Cambrils i anirà a fondejar davant la Cova del Llop Marí (propera a la platja del Torn) i tornada a Cambrils. Entre socis i no socis, ja s'han inscrit més de 100 persones nudistes.

Comenta aquest article