Cultura

Festival Internacional de Música

Dàmaris Gelabert & The Grow Up Singing Band engresquen els més petits al Festival Internacional de Música

L'espectacle infantil va emocionar el públic familiar amb els temes més coneguts de la llarga trajectòria de l'artista en la que és la seva última gira

Per Maria Vidal

Dàmaris Gelabert i el seu grup de músics i ballarins van actuar ahir en el marc del Festival Internacional de Música
Dàmaris Gelabert i el seu grup de músics i ballarins van actuar ahir en el marc del Festival Internacional de Música | Lluís Rovira i Barenys

Dàmaris Gelabert & The Grow Up Singing Band va fer gaudir ahir els assistents del Festival Internacional de Música de Cambrils amb un concert commemoratiu pels seus 25 anys de trajectòria musical. La banda va aconseguir captivar un dels públics més exigents: infants de molt curta edat -la majoria de menys de 5 anys- acompanyats de les seves famílies. En el que possiblement era el primer concert per molts d'ells, va ser inevitable que els nens i nenes cantessin, riessin i ballessin amb cançons que han escoltat infinites vegades a casa o a l'escola.

Dàmaris Gelabert va fer parada al parc del Pinaret en el marc de la seva "gira dels 25", que també és la seva darrera gira abans d'acomiadar-se dels escenaris per centrar-se en altres projectes. Això va impregnar l'actuació d'una atmosfera encara més especial i emotiva, sobretot quan la musicoterapeuta i pedagoga va bufar les espelmes d'un pastís d'aniversari mentre sonava "moltes felicitats", potser l'únic tema que absolutament tothom se sap. I com que aquest moment sempre ha d'anar acompanyat d'un desig, la cantant va expressar que volia que "la música fos ben present i acompanyés la vida de totes les famílies".

Cançons pedagògiques en català i anglès

L'artista va anar interpretant les cançons més conegudes de la seva àmplia discografia, com són Bon dia!, encarregada d'inaugurar el vespre, L'hora de fer música, Les vocals o Els dies de la setmana. Gelabert també va presentar temes de The Grow Up Singing Band, amb qui s'ha unit en aquesta gira final. Així, el grup infantil intercalava el català i l'anglès, amb Washing your hands is a matter of health, que ensenya als més petits la importància de rentar-se les mans, un medley de cançons o The alphabet. A més dels cinc integrants de la banda, quatre ballarins van acompanyar a Dàmaris Gelabert, fent coreografies des de l'escenari que el públic s'afanyava a imitar.

El caràcter pedagògic de les seves melodies és una de les característiques del grup. Ho van demostrar amb Naturalment, que vol fer entendre com d'important és respectar la natura i gaudir-la, Hem fet un hort, Fruites i verdures, perquè els infants aprenguin els beneficis d'una alimentació saludable i variada, o Els mesos de l'any. Però a les actuacions de Dàmaris Gelabert també hi ha lloc per cançons com Tot sona, Què seré quan sigui gran, on es presenten els diferents oficis, i Els mosquits, que ensenya tant les parts del cos com llocs de la geografia catalana.

Milions de reproduccions en totes les plataformes digitals

Després de més d'una hora de concert i amb molts culs inquiets a les cadires, Dàmaris Gelabert & The Grow Up Singing Band van animar que grans i petits s'aixequessin definivament dels seients per cloure l'espectacle al FIMC. Llavors va sonar Mou el cos, Aplaudiments i, per últim, Tu. D'aquesta manera Dàmaris Gelabert es va acomiadar dels seus fans a Cambrils, tot reivindicant la importància que existeixin grups que produeixin aquest tipus de música i espectacles familiars en català i que tinguin el mateix reconeixement en la indústria musical. El seu èxit, amb centenars de milions de reproduccions a les plataformes digitals i temes que han donat la volta al món, ho revalida.

La 48a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils encara aquest cap de setmana la seva recta final. Avui divendres és el torn de l'espectacle "This is Michael", que farà reviure al rei del pop Michael Jackson.