Informació general

L'Ajuntament mostra el seu rebuig més enèrgic a la violència de gènere

Per Judit Pinazo

Representants del consistori, acompanyats de treballadors municipals i ciutadans van fer un minut de silenci per mostrar el rebuig a la violència de gènere

El número de víctimes per violència de gènere continua augmentant. En el que portem d'any han mort un total de 54 dones en tot l'Estat, 7 d'elles a Catalunya, segons dades de l'Institut Català de les Dones. L'última víctima ha estat aquest cap de setmana a Cambrils, amb la mort de Maria Alba Almeida de 27 anys de nacionalitat brasilera que moria a mans de la seva parella, al domicili que ambdós compartien, juntament amb el seu fill de set anys, al carrer de les Acàcies número 28, al barri de la Llosa.

Epson Correia va ser detingut, i ahir a la tarda va passar a disposició del Jutjat número 4 d'instrucció de Reus, especialitzat en violència sobre la dona. La titular del jutjat va decretar l'ingrés a la presó provisional comunicada i sense fiança per un delicte d'homicidi dolós.


Un minut de silenci

L'Ajuntament de Cambrils va voler fer públic ahir al migdia el rebuig més absolut, en nom de tota la població de Cambrils cap a aquest acte i per qualsevol altre mostra de violència vers les dones, realitzant un minut de silenci a la una del migdia davant del consistori cambrilenc. A l'acte va assistir-hi un gran nombre de treballadors municipals, els regidors del consistori i ciutadans i ciutadanes del municipi que també es van voler sumar-se a aquest acte de repulsa.

Abans d'iniciar el minut de silenci la regidora de Polítiques Socials i Salut -Maricel Llaveria- va llegir un manifest on va fer públic el rebuig més absolut a qualsevol tipus de violència vers les dones en nom de tota la població. Llaveria va destacar la necessitat de treballar en l'educació de les persones per evitar que aquestes situacions es donin "fa massa temps, molt de temps, que tenim instaurada en la nostra societat la violència de gènere".

Segons la regidora s'ha de reflexionar sobre "que podem fer cadascun i cadascuna, per canviar aquesta trista realitat, juntament administracions i ciutadans, colze a colze".

Llaveria va afegir que l’Ajuntament es compromet a fer arribar  aquest manifest de clara repulsa contra la violència de gènere, al Govern Central, al Govern de la Generalitat, al Parlament de la Generalitat, i a l’Institut Català de la Dona de Generalitat de Catalunya".

Per la seva banda l'alcalde accidental -Joan Mas- va expressar també el seu absolut rebuig a aquest tipus d'accions i va assegurar que des de l'Ajuntament està previst assistir en tot el possible tant a nivell jurídic, econòmic com psicològic a la família, sobretot al nen de 7 anys, fill de la parella, que de moment, s'ha quedat a càrrec de la seva àvia.

7ena víctima mortal a Catalunya

Recordem que els fets van ocórrer la matinada del passat dissabte, 25 d'agost, quan Maria Alba A. P. moria a mans de la seva parella. El presumpte assassí de la jove, Epson C. de 30 anys i de nacionalitat brasilera, es va dirigir a la comissaria de la Policia Local de Cambrils entorn a tres quarts d'una de la matinada per confessar el crim. Immediatament, efectius de la Guàrdia Civil van desplaçar-se a la vivenda, on van trobar el cos de la noia sense vida a la banyera, i amb diverses ferides d'arma blanca. Al mateix domicili també hi van trobar dormint al fill de la parella, de 7 anys d'edat, que va ser entregat a la seva àvia.

Suport de l'Institut Català de la Dona

El Departament d'Acció Social i Ciutadania i l'Institut Català de les Dones (ICD) van manifestar ahir, a través d'un comunicat, el seu rebuig per l'assassinat de Maria Alba A.P, a Cambrils.  La presidenta de l'Institut Català de les Dones -Marta Selva- manifesta a través del comunicat la necessitat "d'afermar el rebuig social a aquest tipus de manifestacions de violència masclista, a la vegada que referma el compromís del Govern de la Generalitat en la garantia dels drets de les dones a dur una vida lliure de violència".

L'Institut Català de les Dones ha ofert el seu suport a l'Ajuntament i ha posat a la seva disposició les mesures incloses en el Protocol d'Intervenció en situacions de crisi que l'ICD lliura als municipis on s'ha produït una situació extrema de violència masclista.

Recordem que l'Institut Català de les Dones disposa de punts de suport com la línia 900 900 120 d'atenció telefònica a les dones en situació de violència, que funciona les 24 hores del dia, 365 dies a l'any, i dóna, atenció de forma gratuïta i confidencial a totes les dones que puguin patir una situació de violència en qualsevol de les seves formes.

Comenta aquest article