Camp

Sequera

L'Agència Catalana de l'Aigua declara l'emergència per sequera al pantà de Riudecanyes i a l'aqüífer Fluvià-Muga

Es fixa una limitació del consum global d'aigua per abastament a un màxim de 200l/habitant al dia

Per Redacció

Aspecte del pantà de Riudecanyes, el passat mes de maig
Aspecte del pantà de Riudecanyes, el passat mes de maig | ACN (Ariadna Escoda)

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha declarat l'escenari d'emergència al pantà de Riudecanyes i a l'aqüífer del Fluvià-Muga, aplicant. d'aquesta manera i per primer cop, l'emergència per sequera. Amb aquesta mesura es limita el consum d'aigua a un màxim de 200 litres per habitant al dia. Així ho va anunciar el director de l'ACA, Samuel Reyes, en una roda de premsa ahir dimecres després de la reunió de la Comissió Interdepartamental de la Sequera del Govern, integrada pels departaments de Vicepresidència, Acció Climàtica, Interior, Economia, Empresa i Treball i Salut.

Aquesta mesura afectarà dos municipis del Baix Camp que depenen del pantà de Riudecanyes, que són Riudecanyes i Duesaigües, i a 22 localitats de l'Alt Empordà que s'abasteixen de l'aqüífer Fluvià-Muga. Tot plegat suposa una afectació a unes 26.000 persones sumant el volum de població de tots aquests municipis. Es preveu que la mesura entri en vigor la setmana que ve, quan es publiqui la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

L'embassament de Riudecanyes està al 6%, amb un volum de 0,3 hm3, i s'hi declararà l'emergència per garantir l'aigua de boca als municipis de Riudecanyes i Duesaigües.

L'ACA ha proposat que els municipis que depenen de l'embassament de Siurana, que es troben en una situació semblant a la de Riudecanyes, adoptin les mesures de la fase d'emergència, tot i ser competència de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Comenta aquest article