Societat

Festes

La Llosa viu una nova edició de les festes del barri amb molta participació (conté galeria fotogràfica)

Ana María Franquet, presidenta de l'Associació de Veïns del barri des de l'any 2008 fins el 2022, va ser l'encarregada de fer el pregó

Per Lluís Rovira i Barenys

El bingo veïnal d'ahir diumenge a la tarda va congregar molts veïns
El bingo veïnal d'ahir diumenge a la tarda va congregar molts veïns | Lluís Rovira i Barenys

El barri de la Llosa ha celebrat una nova edició de les Festes que han estat marcades per l'alta participació un cop haver deixat enrere les limitacions de la pandèmia. Les festes es van iniciar el passat divendres al vespre amb el pregó que en aquesta ocasió va estar protagonitzat per Ana María Franquet, presidenta de l'Associació de Veïns del barri fins l'any passat. Franquet va aprofitar l'ocasió per fer un balanç de l'activitat portada a terme per l'Associació de Veïns en els darrers 15 anys. La pregonera va explicar que va entrar a formar part de l'entitat l'any 2007 i que un any després, el 2008, "per dimissió de membres de la junta i animada pels mateixos veïns vaig presentar la meva candidatura per presidir-la". Això va suposar que Franquet fos la presidenta durant 14 anys, concretament des del 2008 fins l'any passat en que per motius de salut va deixar la presidència. En aquests anys, segons Franquet, "m'he descobert a mi mateixa i m'han servit per veure tot el que he sigut capaç de fer i, el més important, tots els amics que he fet". En aquest sentit, Ana Maria Franquet va aprofitar l'ocasió per recordar molts dels veïns amb qui ha compartit junta o que han col·laborat activament amb les Festes del Barri. Franquet també va dir que a la Llosa, "un lloc meravellós, no hi pot faltar l'associació de veïns per defensar els interessos del barri. Necessitem seguir treballant per aconseguir que es portin a terme els treballs de millora pendents i que les nostres llegendàries festes no es perdin".

Moltes activitats durant tres dies

Després del pregó es va fer l'elecció de les pubilles i hereus del Barri i, tot seguit, es va engegar una cercavila pels carrers del barri amb la Galera de Foc, dels Cagarrieres, que va fer el seu recorregut a ritme dels timbals de la colla i sense encendre cap element pirotècnic en cap moment. la jornada del divendres es va cloure amb el sopar veïnal al carrer de les Margarides, l'espai central de la festa al barri, i amb el ball a càrrec d'Agustin Aspa i el grup Habana que compte amb la veu de la Irene Colmenero. Els actes festius van seguir el dissasbte amb la bicicletada popular, l'esmorzar, la trobada de xapes de cava, pel matí i a la tarda es va fer el concurs de dibuix infantil, un bingo veïnal i, a la nit, el ball amb el quintet Raul Lrey i amb el grup Malibú. L'activitat festiva va seguir el diumenge amb l'esmorzar, la presentació del darrer llibre escrit per Ana María Franquet i una ludoteca infantil.

A la tarda del diumenge es va realitzar una de les activitats més característiques de la programació del barri de la Llosa que és el concurs de truites. En aquesta ocasió es van presentar a concurs 13 truites, realitzades per veïns i veïnes del barri. La guanyadora va ser una truita de patates feta per Josefa García. Els trcets de les truites participants al concurs es va repartir entre els veïns que s'havien distribuït per l'espai festiu per jugar a una nova sessió de bingo. El fi de festa es va posar el ball amb l'orquestra Bolero i el cantant Mario Olivo.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades