Cultura

Música

El públic cambrilenc es retroba amb Els Amics de les Arts en una nit «amb poca fresca», 13 anys després (Conté galeria fotogràfica)

El concert dels Amics de les Arts, el segon del Festival Internacional de Música de Cambrils, forma part de la gira del nou disc del grup Allà on volia

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Amics de les Arts en el concert d'ahir, al Parc del Pinaret
Els Amics de les Arts en el concert d'ahir, al Parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

El públic cambrilenc es “va retrobar una nit d’estiu” com la d'ahir, al parc del Pinaret i en el segon concert del Festival Internacional de Música de Cambrils, amb els Amics de les Arts, 13 anys després de la seva anterior visita a la nostra població. El setembre de 2010, encara amb els quatre components a la seva formació, els Amics van actuar a l’auditori del parc del Pinaret, en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, per presentar el disc que acabaven de treure, Bed & Breakfast. El retrobament d’ahir no va ser dins cap “cicle especial de cinema francès a la fresca” sinó que va ser dins el marc del Festival Internacional de Música en una nit amb poca fresca i amb una alta xafogor que va deixar xops els cantants dalt de l’escenari del parc del Pinaret. Els Amics, tal com va dir Joan Enric Barceló, un dels tres membres del grup, no actuen gaire a les terres del sud de Catalunya i en aquest sentit el reusenc Ferran Piqué, un altre dels membres del grup, va reivindicar el territori i la seva gent.

Gira del seu darrer treball Allà on volia

El concert, que forma part de la gira de presentació del seu darrer treball titulat Allà on volia, va arrancar amb la cançó que dóna nom precisament al disc. Curiosament aquesta gira es va encetar aquest passat mes d’abril a Batea, a la Terra Alta, també a les comarques del sud. El concert va escalfar motors ja a la segona cançó amb el hit Ja no ens passa seguit d’un altre clàssic, Monsieur Cousteau. Cançons del nou disc com De córrer per tot Nova York s’intercalaven amb temes de treballs anteriors com Kokoschka, fins arribar a la cançó Lousiana i els camps de cotó en la que Barceló i Piqué van baixar a la platea i van cantar una part d'aquest tema entre el públic. Tal com van avisar els Amics, el concert entrava en el seu segon tram que el van encetar amb un altre clàssic, L’home que treballa fent de gos, que va aixecar el públic dels seus seients. Amb bona part del públic dempeus, el concert va seguir amb Citant a Mercè Rodoreda, 4-3-3, El seu gran hit i La nit sembla que serà nostre.

Una altra aturada en el concert i els tres components dels Amics van oferir un breu popurri de cançons en format acústic i amb l’ajut d’una guitarra, asseguts en uns tamborets. Després van tornar als instruments per afrontar la recta final del concert amb un apoteòsic Jean Luc i van cloure la seva actuació amb Semblava que fossis tu i amb el públic completament entregat.

El Festival Internacional de Música continua avui amb el concert de Rosario

 

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades