Cultura

Lectura

El projecte «Guanyem un estiu lector» aterra a la Biblioteca Josep Salceda i Castells

La campanya anima a no deixar de llegir durant l'estiu a través d'un kit de lectura que proposa reptes als nens i nenes

Per Maria Vidal

Un moment de l'activitat «Guanyem un estiu lector» organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells
Un moment de l'activitat «Guanyem un estiu lector» organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells | Maria Vidal

La campanya de promoció de lectura «Guanyem un estiu lector» es va presentar ahir al matí a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils. Es tracta d'un projecte per animar als infants a continuar amb la lectura durant l'estiu. L'objectiu és que els nens i nenes continuïn amb l'hàbit lector durant els mesos de vacances, per tal que no perdin el ritme d'aprenentatges i no s'incrementin les desigualtats educatives quan iniciïn el nou curs escolar.

Aquest projecte, promogut des del programa Lecxit de la Fundació Bofill amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, està dirigit a infants de 4t, 5è i 6è de primària d'arreu de Catalunya. En el cas de Cambrils, la presentació d'aquesta iniciativa va anar acompanyada per una activitat oferta per la bibliotecària Rosana Andreu. Durant la sessió, on hi van participar tant infants com familiars, es van mostrar imatges per tal que els assistents anomenessin tots els beneficis i les sensacions relacionades amb l'acció de llegir. A continuació es va mostrar una àmplia selecció de llibres i contes per ensenyar una mostra del que poden trobar a la biblioteca de Cambrils, i també se'n van llegir fragments en veu alta.

En acabar,  a tots els participants se'ls va repartir un kit de lectura, que inclou un fulletó amb consells per a les famílies i un carnet de viatge lector. En aquest hauran de deixar constància dels tres llibres que llegeixin durant l'estiu, l'objectiu que els marca aquest repte, per aconseguir el títol de superlectors.

Comenta aquest article