Esports

Rem

Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils: èxits esportius, compromís i sentiment de club

L'entitat esportiva cambrilenca, a les portes del seu 20è aniversari, suma bons resultats a totes les regates on participa gràcies a la professionalitat i treball en equip dels seus entrenadors i esportistes

Per Maria Vidal

L'equip d'absolut femení durant la tercera regata de la 20a Lliga Catalana de Llagut
L'equip d'absolut femení durant la tercera regata de la 20a Lliga Catalana de Llagut | Cedida

Vent d'Estrop Vogadors viu el moment més dolç des de la seva fundació. El club cambrilenc va assolir uns resultats històrics en la tercera regata de la 20a Lliga Catalana de Llagut, assolint un primer lloc en totes les categories participants. Tot i que siguin unes posicions insòlites i difícils d'igualar, Carles Anguera -president de l'entitat-, afirma que "portem dos anys i mig que sempre estem a dalt, tant a les categories inferiors com les superiors". Tot plegat va acompanyat del compromís de tots els membres de l'entitat, del valor del treball en equip i de l'orgull de portar el nom de Cambrils arreu.

La bona situació que travessa Vent d'Estrop actualment els agafa a les portes del seu 20è aniversari, que celebraran l'any 2024. "Millor que aquests resultats per començar el nostre aniversari no hi ha res, això et dona molta empenta i il·lusió per seguir", assegura Anguera. Per aquesta efemèride, el club està preparant un conjunt d'actes, dels quals encara no poden avançar res.

L'Escola de Rem per formar joves remadors, clau en els bons resultats del club

Ara, una vegada ja ha finalitzat la 20a Lliga Catalana de Llagut, sent campions en quatre categories i subcampions en dues altres, Vent d'Estrop té planificat descansar un mes, el qual està buit de regates, i després reprendre l'activitat i tornar a començar la temporada. Llavors vindran els infants del club de rem de Castro Urdiales (A. N. Castro - actividades náuticas), de Cantàbria, per realitzar un stage de tecnificació conjuntament amb Vent d'Estrop, que enguany exercirà d'amfitrió.

De fet, Anguera atribueix a l'agermanament amb el club càntabre part de l'èxit dels seus resultats. "Nosaltres vam anar aprenent autodidàcticament, però hi va haver un moment que vam mirar de ser més professionals. Amb el que teníem nosaltres i amb el que ells ens van ensenyar ens vam posar a lloc", indica.

D'aquesta manera, un component essencial del club actual és l'Escola de Rem, creada a l'any 2018. Al capdavant hi ha "tres professionals que fa molts anys que estan al món del rem", amb l'objectiu de formar els joves remadors en una combinació d'esport i pedagogia per tal que siguin els seus campions de present i futur. "La disciplina i el compromís que tenim amb els nens es treballa molt", apunta el president de l'entitat. "Estem molt contents d'haver guanyat, però si no haguéssim guanyat, com que es veu que la feina s'estava fent ben feta i realment estem progressant, estaríem igual de contents", afegeix. Així doncs, "els nens van pujant de categoria, i ja hi havia una base molt forta en les categories sèniors i veterans", assenyala Anguera.

Falta de suport econòmic i material per part de les institucions

Tot i això, en aquest bon moment, el club reivindica la manca d'ajuda per part de les administracions."Necessitem que per part de les institucions es posin al nostre costat i ho valorin d’una manera més efectiva", reclama Anguera. En la mateixa línia, demanen "que ens facilitin les eines i instal·lacions necessàries per poder treballar amb garanties", tenint en compte que a l'hivern no tenen un lloc on entrenar quan fa mal temps, i tampoc disposen de vestuaris ni espai suficient per desar el material. Des de l'entitat sense ànim de lucre també volen que les institucions siguin conscients que "el manteniment de les barques suposen unes despeses molt elevades que el club no pot assumir", tenint en compte que ara disposen d'una flota de 10 barques.

"Sí que és un esport minoritari, però l'ajuntament l'ha de veure com un esport molt important a Cambrils, perquè a més del tema esportiu, també col·laborem amb cultura, festes... és tot un conjunt. Per això necessitem el suport incondicional d'ells", declara el president.

Un moment de la regata popular de Sant Pere, organitzada per Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils (Foto: Andreu Dalmau)

Anguera destaca que el club també dona molta importància al vessant social, és a dir, a aquells esportistes que no volen competir. Ells suposen gairebé la meitat de Vent d'Estop Vogadors i hi ha representació de totes les edats. "Després de la pandèmia, vam tenir molta gent que es va voler apuntar. És un esport molt terapèutic: estàs dins del mar, a la natura, a l’aire lliure, i va molt bé", explica el president. Tot i això, també assegura que el club encara té capacitat per assumir més gent i que "sempre hi ha entrades i sortides".

D'altra banda, Vent d'Estrop col·labora amb una secció solidària, la qual es va aturar durant la pandèmia però ara s'està reprenent. Es tracta que persones amb discapacitat intel·lectual provinents d'associacions naveguin amb llaüts com a teràpia.

Amb tot, l'entitat cambrilenca reconeix que aquest moment increïble que viuen "és el fruit de la feina i el compromís de fa 20 anys, gràcies als bons professionals i entrenadors que tenim" i que fan "grans esforços per formar xiquets per ser uns bons esportistes i portar el nom de Cambrils a tot arreu". "Hi ha molt bon ambient, ens sentim com una família i fem treball en equip total", conclou el president. I, per sobre de tot, hi ha "molt de sentiment de club".

L’Apunt

Vent d'Estrop es proclama campió en quatre categories i subcampió en dues de la 20a Lliga Catalana de Llagut

Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils ha acabat les regates la 20a Lliga Catalana de Llagut mantenint els resultats històrics. El club cambrilenc va participar el passat diumenge en la darrera regata puntuable de la Lliga, a Mataró, on es va proclamar campió en les categories de sènior masculí, sènior femení, cadet masculí i cadet mixt, i subcampió en les de veterà masculí i veterà femení.

D'aquesta manera, ja es va donar per confirmada la classificació final de la Lliga. L'equip de sènior masculí i de sènior femení de Vent d'Estrop ha finalitzat tots dos amb 79 punts. L'equip de cadet femení ha assolit 80 punts, els mateixos que els de cadet infantil/mixt. D'altra banda, el veterà femení ha acabat la Lliga amb 70 punts, mentre que el veterà masculí ha aconseguit 76 punts. Ambdues puntuacions els han valgut la segona posició.

Comenta aquest article