Cultura, Camp

Patrimoni

Maria del Mar Bonet oferirà al Mas Miró un concert homenatge a Joan Miró

El concert de la cantautora mallorquina servirà per celebrar el 5è aniversari de la Fundació Mas Miró i el 130è aniversari del naixement de l'artista

Per Redacció

Imatge d'arxiu del Mas Miró de Mont-Roig del Camp
Imatge d'arxiu del Mas Miró de Mont-Roig del Camp | Cedida

Els jardins de Mas Miró acolliran, aquest proper dissabte 15 de juliol a les 21 hores, el concert homenatge a Joan Miró a càrrec de Maria del Mar Bonet. La cantautora mallorquina interpretarà una sèrie de cançons seleccionades especialment per l’ocasió, algunes de les quals s’inclouen en el disc Maria del Mar Bonet de 1974, del qual el mateix Miró és autor de les cobertes. El recital també oferirà algunes de les cançons més emblemàtiques de l’extens repertori de l’artista, així com peces d’alguns dels poetes que més ha musicat durant les darreres cinc dècades i que més agradaven a Miró.

Entre títol i títol, Bonet, que acumula més de 50 anys en els escenaris, narrarà els seus episodis viscuts al costat de l'artista i la rellevant i sorprenent importància que Miró va tenir en la seva llarga trajectòria professional. La cantant sempre ha reconegut que la seva carrera es va afermar en 1972 gràcies al suport de Miró. L'artista, al costat de la seva dona i els seus néts, va assistir a un concert de Bonet a l’Auditòrium de Palma en el qual va interpretar poemes de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, poeta al qual el genial pintor admirava. En acabar el recital, Miró va anar a veure-la i la va animar a continuar musicant poetes mallorquins i catalans en un nou disc, per al qual ell li pintaria la portada. Just en aquell moment, la cantant tenia problemes amb la seva discogràfica, que li demanava que publiqués coses més comercials. Miró va complir la seva paraula i la va obsequiar amb un dibuix per a la portada d'un nou disc, que va veure la llum l’any 1974.

En l'incomparable marc dels jardins de Mas Miró, que tant inspirava l’artista, i acompanyada per Dani Espasa, la cantant mallorquina desgranarà el mític disc, al costat d'altres cançons emblemàtiques del seu repertori, així com algunes cançons dels poetes que ella més ha musicat i que més agradaven a Miró: Joan Alcover, Vinyoli, Costa i Llobera, Salvador Espriu, el citat Rosselló-Pòrcel i Josep Palau i Fabre. Un repertori dedicat a la poesia que Miró estimava en un entorn únic.

Les entrades, que són limitades a causa de les possibilitats de l’espai, es poden adquirir a través del web de la Fundació (www.masmiro.com).

El músic i pianista Dani Espasa i la cantautora Maria del Mar Bonet (Foto: Cedida - Juan Miguel Morales)

 

Comenta aquest article