Cultura

Música

Excel·lent actuació de la Coral Verge del Camí per celebrar el 55è aniversari

L’agrupació cambrilenca va tancar el Cicle de Primavera de La Cripta amb un programa variat i multicultural

Per Andreu Dalmau

La Coral Verge del Camí celebrava ahir el seu 55è aniversari
La Coral Verge del Camí celebrava ahir el seu 55è aniversari | Andreu Dalmau

La Coral Verge del Camí va tancar ahir el Cicle de Primavera de La Cripta amb la celebració del seu 55è aniversari. L’agrupació cambrilenca va presentar un programa titulat “55 enCants” conformat per algunes de les seves peces més icòniques, tot recordant els episodis i les anècdotes que els han portat fins a l’actualitat. Sota la direcció de Robert Faltus, la Coral va fer una de les seves millors actuacions dels últims anys davant una sala plena a rebentar.

Tan plena estava La Cripta de l’Ermita que a les 19 hores es va poder escoltar el primer passi i a les 22 hores se’n va fer un altre per tots aquells que s’havien quedat sense entrada. Ningú, ni familiars, ni amics, es va voler perdre l’actuació de l’agrupació cambrilenca. El conjunt, sota la batuta del director eslovac, es va mostrar sòlid i consistent com poques vegades en els darrers temps. Es notava que el programa, fet a mida i amb les peces preferides dels cantaires, va aconseguir extreure el millor de cadascun dels músics.

Faltus va reeixir, en el concert d’ahir, una música empastada, col·lectiva i gairebé sense fissures. Tret d’algunes entrades on va faltar decisió, les diferents veus de la Coral es van trobar, des dels baixos fins a les sopranos, tant en el so com en la mirada. La complicitat forjada al llarg de 55 anys es podia escoltar i veure des de la primera part del programa, formada per cançons populars catalanes.

Les diferents veus de la Coral es van trobar, des dels baixos fins a les sopranos (Foto: Andreu Dalmau)

 

Música d’aquí i d’allà

Els mateixos cantaires van anar introduint els diversos blocs, fent memòria i broma, recordant viatges i anècdotes. Seguidament de les tradicionals catalanes, es van poder escoltar peces en euskera i, després, es va viatjar a altres parts del món com Àfrica o Amèrica: “com vam fer el 2001, en aquell viatge a l’Argentina i l’Uruguai”, rememoraven dos dels músics.

El dinamisme del programa anava acompanyat pel moviment dels mateixos cantants, que canviaven de col·locació a gairebé cada cançó i acompanyaven amb coreografies moltes d’elles. A la darrera part del concert, la Coral també va poder comptar amb l’acompanyament de Medir Bonachi al piano i Francisco Montañés a la percussió. Juntament amb els instruments, la interpretació de “l’Himne dels pirates”, del musical Mar i cel d’Albert Guinovart, va ser un dels moments de pell de gallina del concert.

El concert es va tancar amb temes mundialment coneguts com “Dream a little dream” o “Mamma mia” i el públic es va posar dempeus per felicitar l’aniversari i l’excel·lent actuació de la Coral Verge del Camí. Després de 55 anys, l’agrupació cambrilenca segueix bufant... I de quina manera!

El concert de la coral va tancar el Cicle de Primavera de La Cripta de l’Ermita. L’activitat musical tornarà a la sala cambrilenca el 24 de setembre, amb l’actuació del violoncel·lista Roger Morelló, que obrirà el Cicle de Tardor.

Els cantants canviaven de col·locació a gairebé cada cançó i acompanyaven amb coreografies moltes d’elles (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article