Societat

Festa

La Casa Sant Josep es tenyeix «d’albiceleste» per una causa benèfica

Centenars d’argentins van celebrar la seva diada nacional i els diners recaptats es destinaran al centre de dia Les Orenetes

Per Andreu Dalmau

Centenars d'argentins es van reunir a la Casa Sant Josep de La Salle
Centenars d'argentins es van reunir a la Casa Sant Josep de La Salle | Andreu Dalmau

La Casa Sant Josep de La Salle es va vestir «d’albiceleste» durant tot el dia d’ahir. La Gran Festa Popular per celebrar el Dia de la Independència Argentina va aplegar a la comunitat d’aquest país que resideix a Cambrils i voltants. Centenars de persones, grans i petits, van poder gaudir d’una jornada on no van faltar la música, el menjar i les begudes típiques del país sud-americà.

La celebració va ser organitzada per l’Associació de Familiars de l’Alzheimer, que recapta fons amb l’objectiu d’ampliar el centre de dia Les Orenetes.

La festa va començar a les 10 del matí amb una “mateada popular”, per la qual es va posar a disposició aigua calenta per a tots els assistents, i un campionat de “truco”, un joc de cartes típic argentí. A partir de les 13 hores van començar les actuacions musicals en directe. Els primers a pujar a l’escenari van ser el Trio Tabarè i la seva música folklòrica.

El Trio Tabaré durant la seva actuació (Foto: Andreu Dalmau)

 

Durant la seva actuació ja feia una olor de “asado” que feia la boca aigua. Costelles, xoriço, vedella... De tot i més per les famílies que es van muntar, cadascuna, la seva pròpia zona a mida amb cadires de platja, para-sols i, fins i tot, alguna petita piscina inflable pels més petits.

Costelles, xoriço i tot tipus de carn per a tothom (Foto: Andreu Dalmau)

 

A partir de les 15 del migdia va agafar el relleu dalt de l’escenari Marco Patanetti i el seu rock nacional i, a les 17 de la tarda, es va començar a tancar la festa amb l’actuació de Fede Millas. Durant tota la jornada es van estar venent tiquets per un sorteig de samarretes de la selecció argentina. Un regal que segur que li va fer molta il·lusió al guanyador, i més aquest any en el qual el país sud-americà a tornat a guanyar la Copa del Món amb Leo Messi al capdavant.

La festa es va allargar fins les 19 hores (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article