Informació general

Protesta

Discreta manifestació de rebuig a l'extrema dreta a la plaça de l'Ajuntament

Una vintena de persones ha acudit a la concentració que s'ha celebrat mitja hora abans del ple d'investidura

Per Andreu Dalmau

Els manifestants s'han concentrat a l'entrada de l'Ajuntament
Els manifestants s'han concentrat a l'entrada de l'Ajuntament | Andreu Dalmau

Avui s'ha celebrat el ple d'investidura i, entre les novetats, s'ha pogut veure, per primera vegada, els regidors de VOX asseguts al plenari. L'entrada de l'extrema dreta al consistori no ha agradat a determinat sector de cambrilencs i cambrilenques que va convocar, el passat dimecres, una concentració de rebuig just abans del ple d'investidura.

La manifestació ha tingut un seguiment discret. Només una vintena de persones s'han personat a l'entrada de l'Ajuntament per protestar contra els idearis del partit liderat per Isabel Segarra. El càntic més repetit ha estat el “fora feixistes dels nostres barris”. Uns minuts després, la manifestació s'ha dissolt per entrar a presenciar la investidura del nou alcalde.

Durant la sessió plenària, en la que els dos regidors de VOX han constituït la mesa d'edat, també s'han pogut escoltar proclames antifeixistes quan Isabel Segarra o Ricard Montero prenien la paraula. El fet de que fessin les seves intervencions en castellà també ha generat protestes entre els assistents, tot i que el discurs de VOX també ha rebut aplaudiments d'alguns dels seus simpatitzants presents a la sala.

Recordem que el partit d'extrema dreta va aconseguir un total de 867 vots a les darreres eleccions celebrades el passat 28 de maig. Això suposa un 7,6% dels vots totals. En aquestes darreres eleccions municipals, Vox ha estat la sisena força més votada, per darrere de NMC, ERC, PSC, Junts i PP.

Comenta aquest article