Societat

Festa

Música, bingo i sortejos a les festes del barri Nou Cambrils d'aquest cap de setmana

Una programació de tres dies d'on s'han hagut d'excloure les activitats aquàtiques per culpa de la sequera

Per Andreu Dalmau

Imatge de les festes del Nou Cambrils de l'any passat
Imatge de les festes del Nou Cambrils de l'any passat | Berta Ruiz

Un any més, el barri del Nou Cambrils s'engalana durant el primer cap de setmana de juliol per celebrar les festes veïnals. Organitzades per l'associació de veïns del barri i obertes a tothom, es duran a terme activitats per tots els públics. Les restriccions per la sequera, però, han obligat a prescindir d'alguns esdeveniments aquàtics.

La programació començarà divendres a les 20:30 amb el pregó a càrrec de Juan Merino, president de l'associació veïns del barri. A les 20:45 se celebrarà un bingo popular entre veïns amb premis i obsequis. A partir de les 22:00, el grup M'Angancha farà un concert de rumba i latin pop. Durant el concert hi haurà servei de bar.

Dissabte la programació havia de continuar amb activitats aquàtiques, però finalment no es podrà dur a terme per les restriccions d'aigua. A les 17:00 hi ha una de les novetats de les festes d'enguany. L'organització manté la intriga i només demana als assistents que “vinguin amb roba còmoda i disposats a guanyar”. A mitja tarda, es farà un berenar pels més petits i socis de l'entitat veïnal. A les 19:00 es rifarà un pernil i farà un nou bingo popular amb un últim cartó especial. La jornada es tancarà amb el concert de El Duende, a partir de les 21:30. Abans, a les 21:30, la cantant i guitarrista Sofia Sánchez també farà una actuació en directe.

Diumenge, últim dia de festes, es començarà amb un esmorzar popular a les 10:00. A la tarda, entre les 17:00 i les 18:00 es farà una xocolatada exclusivament per a socis. A les 20:00 del vespre es farà una rifa sorpresa i es farà un nou bingo amb un cartó “súper, súper especial”. Les festes es clausuraran amb la traca de final de festes, a les 22:00.

Fa uns 35 anys que se celebren les festes d'aquest barri. Des de l'associació de veïns que les organitza, però, es mostren preocupats per la seva continuïtat degut a “la falta de socis i la poca ajuda de l'Ajuntament, que posa masses traves”. La quota anual de soci costa 30€.

Comenta aquest article