Informació general

Política

L'Ateneu Juvenil acull una xerrada sobre la llista cívica amb la participació de la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu

Es tracta d'un projecte presentat fa unes setmanes de cara a les eleccions del Parlament de Catalunya del 2025

Per Redacció

Cartell de la xerrada que s'organitza avui a l'Ateneu Juvenil
Cartell de la xerrada que s'organitza avui a l'Ateneu Juvenil | Cedida

Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya, i Uriel Bertran, coordinador de la comissió d'estratègia i discurs, participaran avui dimecres en una xerrada sobre la llista cívica. L'acte tindrà lloc a les 19 h a l'Ateneu Juvenil de Cambrils i estarà moderat per Lluís Rovira, director de la Revista Cambrils. La xerrada està organitzada per l'ANC de Cambrils, amb la col·laboració del Consell de la República de Cambrils i els Avis i Àvies per la Independència.

L'ANC va anunciar fa unes setmanes l'activació d'una llista cívica per presentar una nova candidatura sense polítics per a les properes eleccions del Parlament de Catalunya, que se celebraran el 2025, amb l'únic objectiu d'assolir la independència. Aquest projecte de llista cívica defensat per la presidenta de l'entitat Dolors Feliu va causar una crisi interna el passat mes de febrer. Jordi Pesarrodona, aleshores vicepresident de l'Assemblea, i uns altres 13 secretaris nacionals van dimitir en oposar-se a la llista cívica.

La xerrada a Cambrils es produeix en un moment en el qual l'ANC ha consultat als seus socis sobre el seu posicionament de cara a les properes eleccions espanyoles del 23 de juliol. La votació interna, que es va produir entre el 30 de juny i el 3 de juliol, ha comptat amb una participació de 3.773 persones i amb una clara resposta: el rebuig a l'abstenció. Així doncs, un 59,71% dels socis de l'entitat han votat en contra de l'abstenció, mentre que un 38,67% s'hi han mostrat a favor i un 1,62% han votat en blanc.

L'ANC també va presentar aquest passat dilluns 3 de juliol la manifestació que organitzarà per la Diada Nacional de Catalunya d'enguany. Sota el lema "Via Fora!", l'ANC insta a sortir al carrer el proper 11 de setembre i mobilitzar-se per mostrar la voluntat de "confrontació" amb l'Estat espanyol.

Una altra notícia d'última hora en el sector independentista és la pèrdua d'immunitat dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. El Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat la demanda que van fer contra la votació del Parlament Europeu en la qual se'ls va retirar la immunitat, l'any 2021. Tanmateix, aquesta sentència encara no és ferma i ja s'ha anunciat que la recorreran al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

 

Comenta aquest article