Societat

Nàutica

El veler Marinette, restaurat i tripulat per joves estudiants d'Alcúdia, visita el port de Cambrils

L'embarcació, de l'any 1984, ha viscut la seva primera gran travessia per competir a la regata del Trofeu S.M. la Reina de València després d'haver sigut reflotada per alumnes del programa de manteniment d'embarcacions esportives d'Alcúdia

Per Maria Vidal

La tripulació del veler Marinette i el patró Pepe Cernuda a la recollida de trofeus de la regata de S.M. la Reina de València
La tripulació del veler Marinette i el patró Pepe Cernuda a la recollida de trofeus de la regata de S.M. la Reina de València | Cedida

El veler Marinette ha atracat aquesta nit al port de Cambrils, després d'haver sortit el passat dilluns 26 de juny del port d'Alcúdia i d'haver pujat a la segona posició del podi de la regata del Trofeu S.M. la Reina de València. La tripulació la conformen nou alumnes del PQI (Programa de Qualificació Inicial) d'Auxiliar de manteniment de sistemes i equips d'embarcacions esportives i d'esbarjo, ofert per l'Ajuntament d'Alcúdia i amb el suport del Govern de les Illes Balears, acompanyats del seu professor i patró de l'embarcació Pepe Cernuda.

Tot plegat forma part d'una travessia molt especial, ja que han sigut els mateixos estudiants els qui han reflotat i restaurat aquesta embarcació, que portava 12 anys enfonsada. El procés ha durat dos cursos acadèmics, en els quals els alumnes s'han encarregat que el Marinette, un veler German Frers 39 de l'any 1984 d'uns 12 m. d'eslora estigui llest per navegar de nou. Els joves que ara mateix estan a bord de l'embarcació tenen entre 16 i 18 anys, tot i que hi ha altres dels seus companys que no els han acompanyat en la travessia que són majors.

La tripulació d'Alcúdia amb representants municipals d'aquesta població balear amb el trofeu aconseguit a València (Foto: cedida)

La primera de les moltes aventures que viurà el Marinette

Així, els tripulants han aprofitat el viatge de tornada des de València per parar a Cambrils i visitar Port Aventura ahir dimarts. Avui el Marinette reprèn el viatge de tornada cap a Alcúdia. Un trajecte que es preveu llarg, tenint en compte que van trigar unes 30 hores en anar des d'Alcúdia fins a València. El capità Pepe Cernuda explica a revistacambrils.cat que aquesta ha sigut la primera travessia llarga que han fet tant els alumnes com el veler, ja que fins ara sempre havien navegat al voltant de l'illa de Mallorca.

Tot sembla pronosticar que aquesta primera travessia és només l'inici de les moltes milles que recorrerà el Marinette, ja que, segons informa Cernuda, després d'aquesta experiència i dels bons resultats obtinguts a València, els joves estan molt motivats per seguir competint en regates d'alt nivell i solcant les aigües del Mediterrani. Algunes opcions que tenen en ment són participar a la setmana nàutica del Puerto de Santa María de Cadis o fins i tot fer un creuer fins a Grècia.

El veler Marinette (Foto: Cedida)

 

Comenta aquest article