Societat

Festa Major

Els Xiquets descarreguen tres castells a la diada castellera de la Festa Major de Sant Pere

La colla cambrilenca va completar una bona diada amb el 3 de 6, el 4 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla, un pilar de 4 per sota i un pilar de 4

Per Alejandro Balaguer

Foto de grup dels Xiquets de Cambrils un cop completada la diada castellera
Foto de grup dels Xiquets de Cambrils un cop completada la diada castellera | Lluís Rovira i Barenys

Els Xiquets de Cambrils han aconseguit recuperar la regularitat i han descarregat per segona vegada consecutiva tres castells a la diada de la Festa Major de Sant Pere celebrada el passat dissabte 1 de juliol. Després d’un inici de curs difícil i amb dues caigudes, el major rodatge ha permès als cambrilencs completar actuacions amb més garanties. D’aquesta manera, van obrir la primera ronda amb un 3 de 6 ràpid i molt sòlid. A continuació, van completar el quart 4 de 6 del curs i, com a tercer castell, van descarregar el 3 de 6 amb l’agulla després de realitzar prèviament un intent desmuntat. Finalment, van completar una bona diada amb un pilar de 4 per sota i un pilar de 4.

Pel que fa a l’altra colla participant, els Vailets de Gelida, van assistir a plaça amb un nombre reduït de camises que va condicionar la seva actuació i no els va permetre completar cap castell. D’aquesta manera, la primera ronda va ser accidentada amb un 3 de 6 que es va quedar en intent i van optar per fer castells nets com el 3 de 5 i el 4 de 5.

Gerard Pinyol: “Necessitem augmentar la massa de castellers per guanyar tranquil·litat”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va explicar que havien fet una bona diada i que tenien la mida agafada a unes estructures que són sòlides. Respecte a la canalla, va valorar molt positivament que cada vegada tinguin més confiança i que lluitin per fer millors castells. També va comentar que, en general, les sensacions són molt positives i que van creixent en castells. Tot i això, va remarcar que necessiten augmentar la massa de castellers per guanyar tranquil·litat i que cal que la gent s’animi a venir al local.

La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà el diumenge 16 de juliol a les 12 hores a la plaça Mossèn Batalla amb motiu de les Festes de la Mare de Déu del Carme. L’altra colla participant en la diada seran els Torraires de Montblanc.

Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils com a cloenda de la diada castellera de la Festa Major de Sant Pere (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article