Informació general

Turisme

Els espectacles itinerants, les rutes teatralitzades i les sessions de ioga i pilates protagonitzen el programa «Viu l'Estiu a Cambrils»

El Patronat de Turisme i el Departament de Cultura i Festes ofereixen una gran quantitat d'activitats durant l'estiu perquè els visitants de Cambrils gaudeixin al màxim de la seva estada

Per Maria Vidal

Yolando Burgos i Oliver Klein amb el cartell del programa "Viu l'Estiu"
Yolando Burgos i Oliver Klein amb el cartell del programa "Viu l'Estiu" | Maria Vidal

Cambrils busca seguir sent el centre neuràlgic de la Costa Daurada i atreure turistes d'arreu amb la programació d'activitats "Viu l'Estiu a Cambrils", que han preparat per aquesta temporada el Patronat de Turisme i el Departament de Cultura i Festes de l'Ajuntament. El programa inclou una gran quantitat d'activitats, principalment de caire cultural i musical i de wellness i benestar, dirigides a tot tipus de públic. En destaquen els espectacles itinerants de música i animació agrupats al cicle Cambrileja i les visites teatralitzades a diverses zones del muncipi, així com altres activitats que ja són tot un clàssic dels estius a Cambrils.

L'alcalde en funcions, Oliver Klein, va ressaltar aquesta "oferta distingida i de qualitat" en la presentació del programa, que va tenir lloc ahir. "És una demostració que el govern que ha estat al capdavant de la ciutat no s'atura", va reivindicar Klein, qui també va felicitar a Turisme, Cultura i Festes per la seva col·laboració. El "Viu l'Estiu a Cambrils" és una resposta "a les enquestes on se'ns deia que calia omplir d'activitats i incentius pels visitants", va afegir Klein.

Al seu torn, la regidora de Turisme en funcions, Yolanda Burgos, va destacar que la tasca del Patronat de Turisme a l'estiu se centra "en què l'experiència del visitant sigui el més plena i satisfactòria possible". "Parlar de turisme a Cambrils significa parlar de turisme familiar, tot i que no només", va indicar Burgos. És per això que "Viu l'Estiu a Cambrils" està sobretot destinat al públic infantil i als pares i mares.

Actuacions de teatre i música i ioga i pilates a la platja, activitats imprescindibles

Cada dimecres d'estiu, des del 5 de juliol fins el 23 d'agost, una actuació de teatre de carrer, animació o música en directe recorrerà els carrers del Port a partir de les 20 h. Es tracta del programa Cambrileja, originat l'estiu del 2020 i que s'ha mantingut des d'aleshores. "És típic al vespre fer el passeig que es complementa amb l'espectacle", va apuntar l'alcalde en funcions.

D'altra banda, en la vessant del benestar i l'esport, cada dilluns a les 9 h s'ofereix una sessió de ioga a la zona enjardinada de la Platja de la Llosa, mentre que els dijous a la mateixa hora es fa pilates a la zona enjardinada de la Platja de l'Esquirol. Ambdues activitats, ja iniciades a finals de juny, són molt demandades i ja fa diverses temporades que es programen.

Visites teatralitzades a la vila, el barri mariner i el Port per aprofundir en la història

També tornen les rutes teatralitzades, tant a la vila com al barri mariner, gratuïtes amb inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme o per telèfon. Els dimarts és el torn d'explorar la vila, a les 19 h en català i a les 20 h en castellà, mentre que els dijous en el mateix horari s'ofereix la visita del barri del Port. És una bona manera de "palpar la història i la tradició de Cambrils", va afirmar Yolanda Burgos. Per conèixer "l'art de la pesca", la Confraria de Pescadors també organitza visites guiades al Port de la localitat, els dimecres a les 16.30 h.

Altres activitats es poden gaudir al llarg de tot l'estiu. És el cas de les rutes amb el trenet turístic, la Gimkana digital familiar, on es convida a descobrir Cambrils mentre es busca un tresor robat, o el certamen fotogràfic "El meu racó favorit de Cambrils", al qual es pot participar fins el 10 de setembre i suposa una altra manera de gaudir del paisatge del municipi.

A la presentació, la regidora en funcions no es va deixar de mencionar la vessant comercial de la localitat, la nàutica, la històrica i museística i l'oferta gastronòmica, així com la musical, principalment marcada a l'estiu per la celebració de l'emblemàtic Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC), que genera "un gran impacte per la marca Cambrils". Les xifres avalen aquesta àmplia oferta, ja que l'estudi anual del departament d'innovació d'Eurecat indica que el 85% de les famílies que trien Cambrils per passar-hi les vacances repeteixen la destinació. Tot plegat demostra que "Cambrils és autèntica i Cambrils et prova", va concloure Burgos.

Comenta aquest article