Informació general

L'Ajuntament vol evitar que les zones verdes s'utilitzin com espais per realitzar-hi pícnics

Per Judit Pinazo

Imatge de la zona verda ubicada al costat de la Vil·la Romana de La Llosa, aquest passat diumenge al matí

Aquest estiu l'Ajuntament ha prohibit fer pícnic a la zona verda situada al costat de les runes de la Vil·la Romana de La Llosa, ja que s'havia convertit en un espai molt utilitzat, sobretot durant els mesos de l’estiu. De fet fins l’estiu passat aquesta zona comptava amb un parell de taules i uns banquets de fusta destinats al pícnic i eren moltes les persones, tant del municipi com de fora, que utilitzaven la zona com a tal. Però enguany es van retirar les taules i l'Ajuntament hi va instal·lar un senyal que prohibeix la realització de pícnics. Tot i la prohibició, la zona es pot continuar utilitzant per prendre el sol, o descansar i la instal·lació de gandules, cadires o tovalloles continua estant permesa . En aquesta zona s’hi concentrava molta gent amb cadires, taules, ràdios, fins altes hores de la nit i per contínues reclamacions del veïnat i per la brutícia que es generava dels pícnics, l’Ajuntament va decidir que aquest any aquesta zona no era oportuna per aquests usos.

Però de moment sembla que la senyal instal·lada des de principis d'estiu no ha fet gaire efecte, ja que la zona continua omplint-se, sobretot els caps de setmana, de gent que utilitza l'espai per prendre el sol o descansar però també per realitzar-hi pícnic.

Qüestió de temps

Segons la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat -Laura Forcadell- la Policia Local no ha pogut estar gaire pendent del control d'aquesta zona ja que els efectius disponibles, no tots els que es voldrien, s'han hagut de destinar a les tasques de vigilància de la venda ambulant il·legal "això ha provocat que difícilment s'hagi pogut controlar altres zones". Segons Forcadell els agents disponibles, s'han de realitzar a moltes altres tasques també importants: càrregues i descàrregues, l'estacionament il·legal de mobilhome, els fets delictius, la circulació o els aparcaments, entre molts d'altres.

Per tot plegat, Forcadell explicava que aquesta temporada ha resultat una mica complicat fer una vigilància intensiva d'aquesta problemàtica, però assegura que no es descarta de cara la temporada vinent, que està previst "reforçar la plantilla d'efectius".

La regidora explicava també que amb el temps la gent també s'anirà acostumant a la senyal "entrar en la cultura del que està prohibit costa una mica d'entrada, però amb el pas del temps serà més fàcil intervenir-hi". Forcadell destaca però, que la zona té altres usos possibles, però sense poder instal·lar-s'hi amb neveres "no es que estigui prohibit pel fet de menjar-hi, sinó pels residus que això provoca".
L'objectiu a llarg termini és prohibir el pícnic en la majoria de zones verdes del municipi i que s'utilitzin  les zones habilitades per aquests tipus de pràctiques, com pot ser la zona del pícnic del Parc del Pinaret o la que hi ha a la platja de Prat d'en Forés.



Comenta aquest article