Societat

Festa

El vent de llebeig i els Vileros i Mariners, protagonistes de la 16a Festa de l’Ormeig (Conté galeria fotogràfica)

Algunes de les activitats no es van poder dur a terme pel fort llebeig que va bufar ahir a la tarda

Per Andreu Dalmau

El Ball Parlat Vileros i Mariners es va encarregar de la demostració de rosegall
El Ball Parlat Vileros i Mariners es va encarregar de la demostració de rosegall | Andreu Dalmau

La 16a edició de la Festa de l’Ormeig va ser protagonitzada per les fortes ratxes de vent i la vis còmica dels Vileros i Mariners. Algunes de les activitats programades no es van poder celebrar, però això no va impedir que el públic gaudís de valent de les que es van fer. Aquesta era la primera vegada que el Ball Parlat s’encarregava de les demostracions i no ho van fer gens malament, tot i que la meitat eren vileros.

La festa havia de començar les 17:30 amb la demostració de navegació tradicional, però el fort llebeig que bufava va impedir-ne la celebració. Tampoc es van poder muntar les carpes al passeig elevat del moll de Ponent on s’havien de vendre samarretes del 25è aniversari i recreacions d’oficis antics.

Així doncs, l’Ormeig va començar a les 19h, a la Platja de la Riera d’Alforja, amb la tirada del rall que va protagonitzar Joan Rom “Migranya” i el seu net Aleix Rom. Ells dos van fer la seva demostració a la sorra, ja que la mar estava molt moguda. Els Vileros i Mariners, però, van ser més valents.

Ells feien una demostració de pesca amb rossegall i, tot i que en un inici semblava que també ho farien a la sorra, es van acabar animant i ficant-se a l’aigua. Va haver-hi moments de tensió en els que semblava que les onades s’emportarien a algun vilero, però finalment van completar amb destresa la demostració, tot i que la pesca no va ser molt abundant.

Subhasta a la Llotja de Pescadors

El Vileros i Mariners no van aconseguir molt de gènere amb el rosegall, però, per sort, els pescadors de veritat tenien preparades, des de la nit anterior, palangres, tresmalls i nanses, a les aigües del port. Les embarcacions de vela llatina es van encarregar de la xorrada i el peix es va dur a subhasta sota la mirada del públic que s’agrupava a la barana del passeig del moll de Ponent.

Francesc Benaiges va ser l’encarregat de cantar els preus del peix pel qual es van barallar els diferents membres del Ball Parlat. Tot i que alguns no sabien diferenciar un llobarro d’un enciam, finalment tots es van emportar una mica de peix a casa a un molt bon preu.

Comenta aquest article

Galeries relacionades