Informació general

La remodelació del barri centra l'assemblea general de l'associació de veïns del barri de la Llosa

Per Judit Pinazo

La remodelació del barri contempla l'ampliació de les voreres del carrer de les Orquídies i la supressió de l'aparcament en tots dos costats, però els veïns demanen que es pugui aparcar almenys en un costat

Els veïns del barri de la Llosa estan pendents que en els propers mesos s'iniciïn les obres de remodelació del barri. Tot i que no s'havia fixat una data per a l'inici de les obres, la intenció era iniciar-les la primavera passada. No obstant, la falta d'alguns permisos i el retard en la constitució de l'Ajuntament, han provocat que el procés s'endarrereixi més del que estava previst i de moment les obres encara no han començat.

El passat 18 d'agost uns 50 veïns del barri es van reunir per celebrar l'assemblea general de l'associació de veïns del barri de la Llosa, en la qual un dels temes principals va ser la remodelació del barri. Tal i com explicava la presidenta de l'associació –Carmen Maroto– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, en l'assemblea es va llegir l'informe que ha elaborat el servei tècnic municipal, en relació a les 150 al·legacions del projecte presentades pels veïns el mes de setembre de l'any passat.

Manca d'aparcament i inseguretat

La creació d'aparcament és un dels principals aspectes que preocupa els veïns de la Llosa. El projecte de remodelació contempla un eixamplament de les voreres, fet que significarà que en la majoria dels carrers només es podrà aparcar en un dels dos costats, com és el cas del carrer de les Orquídies. Maroto explicava que els veïns havien proposat que com a mínim es pogués aparcar en una banda del carrer de les Orquídies. Tot i això des de l'Ajuntament s'ha assegurat als veïns que en aquelles èpoques de major afluència de gent, l'Ajuntament habilitarà alguns terrenys municipals per aparcar.

Una altra de les qüestions que preocupa actualment els veïns però que quedarà solucionada un cop enllestides les obres és la inseguretat dels vianants en el carrer de les Orquídies, una de les principals vies del barri. Segons Maroto, actualment les voreres són mol estretes i això resulta un perill per als vianants, ja que aquesta és una via on hi ha molt de trànsit tant de camions com de vehicles que segons els veïns circulen "a una velocitat excessiva".

Terminis d'execució

Recordem que la remodelació del barri suposa un gran volum d'obres i es durà a terme en tres fases. La primera fase, que està previst que comenci en els propers mesos, inclou la remodelació de la zona que va des del carrer de les Orquídies fins a tocar de l'N-340, és a dir la zona nord, i que inclou un total de 12 carrers. La segona fase inclou els carrers situats entre el càmping La Llosa i la urbanització l'Albereda, i la tercera inclou la zona que va des de la carretera de les Lloses, a l'esquerra del càmping La Llosa, fins a tocar del sector 9, és a dir, fins a l'avinguda dels Gladiols.

Comenta aquest article