Informació general

Política

El ple de constitució del nou Ajuntament es celebrarà el 7 de juliol

L’alcalde en funcions, Oliver Klein, ha confirmat la data en el ple extraordinari, celebrat aquest matí, que ha servit per fer el sorteig dels membres de les meses electorals del 23-J

Per Cristina Sierra

Els regidors durant la sessió plenària extraordinària celebrada aquest matí
Els regidors durant la sessió plenària extraordinària celebrada aquest matí | Cristina Sierra

El ple de constitució del nou Ajuntament de Cambrils es farà el divendres 7 de juliol. Així ho ha confirmat l’alcalde en funcions, Oliver Klein, al principi del ple extraordinari celebrat aquest matí. El batlle en funcions també ha avançat que la sessió coneguda com el "ple de la llagrimeta", on s’acomiadaran fins a 13 regidors, tindrà lloc el dimecres 5 de juliol a les 11.30 hores.

L’extraordinarietat del ple d’avui ha estat per la necessitat de realitzar el sorteig dels membres de les meses electorals dels comicis del 23 de juliol. Com ha dit Klein, s’ha decidit fer avui mateix perquè així els escollits tenen més temps per a notificar si no poden estar a la mesa en cas que estiguin de vacances o per motius laborals. 

Manteniment de la rotonda de la carretera de Montbrió i la connexió de les avingudes de Vidal i Barraquer i d’Horta de Santa María

En la sessió, que ha comptat amb l’absència de quatre regidors, s’ha donat compte dels decrets d’Alcaldia des del 20 de maig dins al 6 de juny. En aquest punt la portaveu d’ERC, Camí Mendoza, ha preguntat sobre el manteniment de la rotonda, construïda per la Generalitat, que enllaça l’avinguda de l’Esport i la carretera de Montbrió. "Hi ha algun arbre que ja està molt i la sega de les herbes està molt descuidada. Demanem que es faci alguna cosa perquè és l’entrada a Cambrils i la imatge està molt deteriorada", ha manifestat.

El segon punt tractat ha estat les obres de l’antiga estació de tren per connectar les avingudes de Vidal i Barraquer i d’Horta de Santa Maria. Mendoza ha preguntat perquè s’ha donat permís a l’empresa encarregada de l’execució de treballs per continuar realizant-los en ple estiu, "en un punt on la mobilitat és molt significativa". 

Respecte la primera qüestió, Klein ha respòs que el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat, que inclou aquesta distribució de les tasques, ja es va signar i està en vigència. Com ha remarcat, l’estat de la rotonda recau sobre el departament de Carreteres i que des del consistori es demanarà que es mantingui "en millor estat".

Per altra banda, sobre les obres de l’espai de l’antiga estació, ha comunicat que cap a mitjans-finals de juliol ja s’espera que el pas sigui una realitat. "No volem aturar-nos perquè aquesta obra justament el que farà serà millorar la mobilitat", ha expressat.

Per últim, el ple també ha aprovat els comptes generals de l’exercici 2022 d’APARCAM SLM.

Comenta aquest article