Informació general

Concentració

«Si tothom calla hem perdut la batalla»

Les Àvies i Avis per la Independència aturen les concentracions a la plaça de la Vila i les traslladen, aquest estiu, al passeig Marítim els diumenges al vespre

Per Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis a la concentració d'ahir a la plaça de la Vila
Les Àvies i Avis a la concentració d'ahir a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis per la Independència van celebrar, ahir al matí, la darrera de les concentracions setmanals a la plaça de la Vila. Tal i com ja s'havia decidit la setmana anterior en assemblea, el col·lectiu de les Àvies i Avis tancava el curs, ahir, coincidint amb l'arribada de l'estiu. Durant els mesos de juliol i agost, les concentracions es traslladen al port, els diumenges a 2/4 de 10 del vespre al passeig Marítim, a prop de les instal·lacions del Club Nàutic. La intenció és retornar a la plaça de la Vila a partir del proper mes de setembre, una mesura que les Àvies i Avis notificaran a través de les xarxes socials. Aquest col·lectiu porta més de cinc anys fent les concentracions els dimecres a la plaça de la Vila, tant estiu com hivern, unes concentracions que només es van interrompre durant un temps a causa de la pandèmia i, de manera puntual, en motiu d'aguna festivitat que hagi coincidit en dimecres. S'enceta, ara, una nova etapa i seran els propis avis i àvies qui decidiran com continuen la lluita per la independència.

Un cop explicats i repassats els detalls del que ha de ser aquest nou període de mobilitacions, es va iniciar el repertori habitual de cançons i proclames. L'Estaca, com és habitual, va ser la primera i tot seguit van seguir els crits de "Som República, quedeu-vos el Borbó", "Justícia espanyola, vergonya d'Europa", "Vam votar, vam guanyar", l'adaptació del "Volem pa amb oli", "Llengua, cultura i nació sobirana", "Si tothom calla, hem perdut la batalla",...El cant dels Segadors i els crits d'Independència van posar el punt i final a la concentració que, un cop més, va ser seguida i participada per visitants del Barri Antic. Atenent, precisament, a una de les proclames, manllevada de la cançó del grup Gertrudis, les Àvies i Avis no volen callar i molt menys volen donar per perduda la batalla, tal com van deixar clar a l'inici de la concentració d'ahir.

Comenta aquest article