Informació general

Obres

S'enderroca l'antiga caseta de connexions que interferia en les obres per connectar l'Eixample amb Horta de Santa Maria

Després de dos intents infructuosos, ahir i abans d'ahir, d'aixecar en pes la caseta i desplaçar-la cap a ponent, avui se n'ha fet l'enderroc

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment de l'enderrocament de la caseta de connexions a la zona de l'antiga Estació
Moment de l'enderrocament de la caseta de connexions a la zona de l'antiga Estació | Lluís Domingo

Finalment la caseta de comunicacions de fibra òptica que es trobava a tocar de l'antiga estació de tren ha estat enderrocada per la via directa, aquest matí a primera hora, i ha anat a càrrec dels operaris d'Adif que estan fent el desmantellament de l'antic traçat. Aquesta caseta, juntament amb dos petites torres de cablejat, interferien en les obres que des de fa unes quantes setmanes s'estan realitzant per tal de connectar el barri de l'Eixample amb el d'Horta de Santa Maria. L'enderroc, avui, ha posat el punt i final a un episodi que ha arribat a ser còmic, en alguns moments.

Intent infructuós de desplaçar la caseta

Fins ahir mateix no es contemplava que la caseta fos enderrocada. El que es volia fer era aixecar-la en pes i desplaçar-la uns metres en direcció a ponent per tal d'apartar-la de la línia de les obres de connexió dels dos barris. En aquest sentit es va començar a preparar el terreny per tal que un camió grua es pogués acostar prop de la caseta. La setmana passada hi va haver problemes de disponibilitat del personal que havia de fer funcionar la grua.

La segona grua tampoc va ser capaç d'aixecar la caseta (Foto: Lluis Domingo)

 

Un cop resolts aquest problemes, aquest dilluns 19 de juny va arribar una grua per fer aquesta feina però no va poder aixecar la caseta i es va haver de posposar la retirada. Ahir hi va acudir una altra grua més potent que tampoc va poder enlairar la caseta amb la qual cosa va quedar clar que aquest procediment no era viable. Finalment, doncs, s'ha optat per la via expeditiva i aquest matí la caseta i els dos pals han passat a la història. D'aquesta manera les obres de connexió dels dos barris ja tenen via lliure per que es puguin enllestir.

Els primers treballs per a la connexió del barri de l'Eixample i el d'Horta de Santa Maria per l'espai on hi havia l'antiga estació de tren es van iniciar el passat 4 de maig. Aquestes obres tenen un pressupost d'uns 300.000 euros. El projecte consisteix en la construcció d’un pas que tindrà dos carrils per vehicles i dues calçades laterals per vianants a part de la connexió dels dos passejos. Les obres també inclouen la realització de passos adaptats i l’enllumenat. El projecte de l’adequació de l’entorn de l’estació es va aprovar inicialment el juliol del 2022, es va exposar al públic i posteriorment es va aprovar definitivament el mes d’octubre de l'any passt.

Darrers moments de l'enderrocament, sota l'atenta mirada dels operaris (Foto: Lluís Domingo)

 

Comenta aquest article