Informació general

Educació

L’alumnat d’infantil de l’escola Joan Ardèvol visita els gegants a l’Ajuntament

Els nens i nenes de les sis classes d’I3, I4 i I5 estan treballant un projecte sobre la Festa Major

Per Redacció

La visita s’emmarca en un projecte sobre la Festa Major que ha implantat enguany el centre educatiu
La visita s’emmarca en un projecte sobre la Festa Major que ha implantat enguany el centre educatiu | Cedida

Un total de 110 nens i nenes de les 6 classes d’I3, I4 i I5 de l’escola institut Joan Ardèvol es van desplaçar ahir a l’Ajuntament per veure de prop els gegants Pere i Camí, que estan exposats al vestíbul de la casa consistorial, i quatre nanos que ha portat especialment per l’ocasió la Colla Gegantera Tota l’Endenga (El Catalanet, el Dimoni, el Gepetu i el Cuiner).

La visita s’emmarca en un projecte sobre la Festa Major que ha implantat enguany el centre educatiu, després de l’èxit d’una prova pilot que va portar a terme el curs passat. Els infants d’entre 3 i 6 anys, dividits en grups, han pogut conèixer millor la història i característiques dels gegants, i han realitzat activitats com mesurar l’alçada dels dos elements festius amb un cordill. A més, els nens i nenes van parlar amb l’alcalde, Oliver Klein, a l’entrada de la casa consistorial.

Els Gegants Pere i Camí es van construir al taller Casa Ingenio de Barcelona i es van presentar a la població l’any 1954, amb motiu d’una edició extraordinària de la Festa Major de la Immaculada per celebrar el centenari de la definició dogmàtica de la Immaculada Concepció de Crist. Representen una parella amb corona i vestits molt elegants i per aquest aspecte de sobirans durant molts anys se’ls va conèixer com el Rei i la Reina. L’any 1992, coincidint amb la Primera Trobada de Gegants de Cambrils, van ser batejats amb el nom del patró i la patrona del municipi.

Comenta aquest article