Esports

Marxa aquàtica

La platja del Regueral acull la segona prova del campionat català de Marxa Aquàtica

La prova es va celebrar el passat dissabte i va acollir una setantena de persones

Per Redacció

La competició es va celebrar a la platja del Regueral
La competició es va celebrar a la platja del Regueral | Pat Soler

Més d’una setantena de persones van participar el passat dissabte de la segona prova del Circuit Català de Marxa Aquàtica 2023.La competició es va disputar a la platja del Regueral de Cambrils, al Baix Camp, i ha estat organitzada pel Centre Excursionista de Cambrils i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya en estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils.

La prova del Baix Camp, arriba a la seva quarta edició en plena forma, acollint la segona cita del circuit Català i agafant el relleu de la prova que va encetar el circuit la setmana passada a Creixell.

Una mar en calma i un dia amb molt de sol amb temperatures properes a la trentena, van ser la tònica d’una jornada marcada per la destacable participació femenina en els circuits individuals i l’expectació dels banyistes de la platja del Regueral en aquest esport que exigeix resistència, força i també explosivitat.

Una de les parelles entrant a l'aigua en la primera prova de la jornada (Foto: Andreu Dalmau)

 

José Antonio Sánchez, gran triomfador del campionat

El nom que va ressonar amb més força va ser el de José Antonio Sánchez(Ass. Exta Catalunya de Reus), que va completar l’imponent circuit de 800 metres baixant del quart d’hora i proclamant-se guanyador imbatible a les tres distàncies. En binomis, Sánchez va fer parella amb el màster 50 Josep Maria Silvestre (Club Exta. Arítjol) completant el circuit en 12:47:14.

A poc més d’un minut, van creuar l’arc de meta de la FEEC el binomi Jacob Anguera (Club Exta. Arítjol) i l’imparable Miquel Sánchez (Club Exta. Arítjol) que aquesta temporada també l’hem pogut veure a diferents podis de la màster 60 del circuit de Copa Catalana de curses verticals. Ambdós lluint els colors de l’Arítjol, es va penjar la plata amb un temps de 13:57:06.

En la mixta de 800, Ángel Bové (Club Exta. Arítjol) i Alícia Domingo (Club Exta. Arítjol) van fer-se amb la medalla d’or amb un temps de 14:08:10, tercer millor temps a la classificació de la jornada. Tan sols dos segons els van separar de la plata que finalment va ser pel binomi integrat per Walia Caler i Jeronimo Ferrer, companys d’equip al Club Exta. Arítjol.

Les germanes Montaner, Berta i Anna (Club Exta. Arítjol) van pujar-se al calaix més alt del podi en la femenina de 800 metres. Crono aturat en 15:19:32, sisè millor temps de la jornada, i animant al fet que més dones facin binomi en 800 metres.

La prova més explosiva de la jornada, 50 metres individuals es va resoldre amb la victòria de l’Anna Montaner, seguida de la seva germana, Berta Montaner, guanyadores a la prova de binomi, també es van imposar a la distància de 50 metres, amb un temps de 1:46:08 i 1:48:21 respectivament. La tercera dona a la individual va ser l’Alícia Domingo amb 1:49:01 també del Club Exta. Arítjol.

En la masculina, podi pràcticament sense sorpreses i amb els cronòmetres molt ajustats al minut i mig. Repetint dalt del podi, José Antonio Sánchez es va fer amb l’or amb un temps de 1:24:14 a més de 3 segons de la plata i del bronze que van ser els màsters Josep Maria Silvestre i Miquel Sánchez que tornen a copar el podi masculí, aquest cop en la individual. 1:27:22 i 1:32:91 respectivament.

La prova de 200 metres va tancar la competició

La prova de 200 metres individual va tancar la competició. José Antonio Sánchez ho va tornar a fer i va aconseguir el millor temps en la mitja distància amb 3:44:78. Un insistent Miquel Sánchez, tampoc va voler baixar-se del podi i es va penjar la medalla de plata en aquesta distància. El bronze se'l va endur el seu company de binomi Jacob Anguera.

El podi femení va estar més disputat: finalment la guanyadora va ser Walia Caler (Club Exta. Arítjol), amb un temps de 4:25:45. Alícia Domingo va sumar al seu or a la mixta de 800 una plata a 50 metres i plata també a la mitja distància. Berta Montaner tampoc va perdonar en el tercer i últim circuit, es penja la medalla de bronze i com Domingo, acumula tres medalles en tres distàncies, fent-se amb el joc complet: una d’or, una de plata i una de bronze.

L’entrega de premis es va fer amb el mar Mediterrani com a teló de fons i va comptar amb la presència del president de la FEEC Jordi Merino, el president del Centre Excursionista de Cambrils Salvador Matas i la regidora d’Esports en funcions Natalia Pleguezuelos.

Comenta aquest article