Societat

Festes

L'Eixample tanca la 45a edició de les festes amb una gran participació

Ahir es va servir l'esmorzar als socis, amb l'acompanyament de la pluja, i el concert d'havaneres de la tarda va posar el punt i final

Per Lluís Rovira i Barenys

El passeig, ahir a la tarda, ple de gom a gom pel concert d'havaneres
El passeig, ahir a la tarda, ple de gom a gom pel concert d'havaneres | Lluís Rovira i Barenys

Les festes de barris a l'Eixample van cloure, ahir, la programació d'aquesta edició que s'ha caracteritzat per una alta participació als actes programats. Ahir al matí, fins i tot la pluja es va sumar a la festa i coincidint amb la recollida de l'esmorzar pels socis, pa amb sardines i la xocolata amb coca, va fer acte de presència, produint-se algun ruixat amb certa intensitat. Això no va ser obstacle perquè els veïns i veïnes anessin a recollir l'esmorzar al tram sud del carrer de Barcelona. Més tard, es va poder celebrar la ballada de sardanes, amb la col·laboració dels Amics de la Sardana de Cambrils. Una ballada que va tenir uns moments entranyables quan es va retre homenatge a Teresa Benavent, la sòcia més antiga de l'entitat i que té 92 anys d'edat, i que va ballar un parell de sardanes.

Ahir al matí, també, es va estrenar una activitat al carrer de Santa Joaquima de Vedruna amb la instal·lació d'un circuit viari on els xiquets i xiquetes hi van poder circular amb les seves bicicletes.

I ahir a la tarda va ser el torn de les havaneres. El passeig es va omplir de gom a gom per escoltar el repertori del grup Balandra. A la mitja part del concert es va servir rom cremat acompanyat d'avellanes. I a ritme d'havanera es van acomiadar les festes de Barris en l'edició en el que es complien els 45 anys de festes al barri de l'Eixample.

Sardines a la brasa per a l'esmorzar pels socis (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Veïnes del Barri encarregades de fer la xocolata (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Ballada de sardanes al passeig (Foto: cedida)
Xiquets al circuit viari del carrer de Santa Joaquima de Vedruna (Foto: cedida)
Elaboració del rom cremat, ahir a la tarda (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Actuació del grup d'havaneres Balandra, ahir a la tarda (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article