Esports

Ciclisme

La cambrilenca Íngrid Ruiz fa el salt del filial a l’equip UCI del Massi-Tactic, el primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter

Ruiz, flamant campiona de Catalunya en ciclisme en ruta d’aquest 2023, competirà aquest cap de setmana a la Copa d’Espanya

Per Redacció

Íngrid Ruiz
Íngrid Ruiz | Cedida

La cambrilenca Íngrid Ruiz, flamant campiona de Catalunya en ciclisme en ruta d’aquest 2023, formarà part de l’equip UCI del Massi-Tactic fins al final de temporada, després de córrer aquests mesos amb el seu filial, el Massi-Tactic Academy. També competirà aquest cap de setmana a la Copa d’Espanya. Íngrid Ruiz, de 31 anys d'edat, es va iniciar en el món de la bicicleta de muntanya, sent campiona d’Espanya en la modalitat KV el 2020 i onzena d’Europa el 2019, per després passar-se al ciclisme en ruta. Abans, dels 6 als 20 anys, havia sigut nedadora participant en campionats estatals.

Íngrid Ruiz, competint amb el Massi-Tactic Academy

Íngrid Ruiz assegura que aquest canvi és “una garantia que demostra que els filials funcionen perquè en un any he pogut fer un creixement que ni jo mateixa m’imaginava. Això ha estat gràcies al projecte del Massi-Tactic, a la confiança i perseverança de tot l’equip perquè les corredores gaudim del ciclisme i aprenguem cada dia fins estar preparades per fer el salt”. Afegeix que formar part del conjunt UCI és una “oportunitat” que encara “amb moltes ganes i il·lusió”, al mateix temps que pretén “consolidar tot el que he après aquest temps i créixer a nivell esportiu i personal en les categories més altes del ciclisme femení. És un somni fet realitat, també un repte i un camí que ara comença”.

Cinquè any competint a l’elit

El Massi-Tactic és el primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter. Està dirigit per Toni Miguel i Àngel González i aquest 2023 disputa la cinquena temporada consecutiva com a conjunt continental. El seu principal objectiu per aquest any és professionalitzar-se al cent per cent. Està format per 14 ciclistes, 5 d’elles catalanes (Patricia Ortega, Iris Gómez, Elisabet Escursell, Estefania Jiménez i Íngrid Ruiz), per encarar un curs que s’allargarà fins el mes de setembre. L’equip correrà una trentena de curses nacionals i internacionals, algunes de les quals de categoria UCI WorldTour, el primer nivell, competint per Espanya i també a Itàlia, Bèlgica, França i Suïssa.
El CC Baix Ter es va fundar el 1990, compta actualment amb 110 ciclistes i més de 200 socis. Va crear el seu primer equip fa més d’una dècada per donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació.
 

Comenta aquest article