Cultura

Música

Talent i joventut sobre l’escenari de La Cripta

La 14a edició del concert de Joves Intèrprets de l’Escola de Música va portar molta música americana i actuacions estel·lars

Per Andreu Dalmau

La de la Big Band va ser l'actuació estrella de la nit
La de la Big Band va ser l'actuació estrella de la nit | Andreu Dalmau

Pati de butaques ple, ahir al vespre a La Cripta de l’Ermita, per presenciar el bo i millor del talent musical jove del nostre municipi. Familiars i amics dels estudiants de l’Escola Municipal de Música de Cambrils es van aplegar a la sala en la 14a edició del concert de Joves Intèrprets del centre. “El que escoltareu ara és un petit tast del talent, la feina i la dedicació d’aquests alumnes”, va apuntar el director de l’escola, Francesc Sánchez, abans de l’inici del concert.

Un programa amb oferta musical per tots els gustos, però amb especial presència de música de l’altre costat de l’Atlàntic. Les primeres a pujar a l’escenari —el trio de piano a sis mans format per Aina Cester, Martina Sentís i Maria Arcas— van interpretar el rítmic Ramagatazz i un parell de tangos, Rosa negra i Tango virtuós. També va tindre flaire argentina la interpretació d’Ana Fernández, que va tocar, acompanyada per Andrés Moya, Aire de Tango de Joan Alfaras.

Abans s’havia posat al teclat del piano de La Cripta Iker Fernández, que va interpretar Penn ar Lann, de Yann Tiersen. També al piano, Matías Bolart, va tocar The heart ask pleasure, i va tancar aquesta primera part del concert el quartet de corda de l’EMMC (Carolina Zuluaga, violí, Ginane Klein, violí, Ana Fernández, violí, i Pau Cortiella, violoncel) amb la interpretació de For Children, de Bela Bartok.

El quartet de corda de l'EMMC va tancar la primera part del concert (Foto: Andreu Dalmau)

 

El vent metall, protagonista a la segona part

Després d’una breu pausa va arribar el torn del vent metall. Luca Rusconi va ser el primer a tocar, i ho va fer amb una excel·lent interpretació de Petite Fantasie Italianne d’Hippolyte Ackermans. El jove saxofonista va fer gala d’una musicalitat natural, així com un gran domini de les dinàmiques i el fraseig.

Tot seguit, Rusconi va tornar a pujar a l’escenari acompanyat per Egon Wiehoff, Marc Gil i Nil Arcas. El quartet de saxos de l’EMMC va fer l’actuació més sòlida de la nit, demostrant una gran compenetració entre els seus membres. La seva interpretació de Emily Kate i Alley Cat va encantar al públic que va aplaudir als joves saxofonistes amb intensitat.

El quartet de saxos de l'EMMC va demostrar una gran compenetració (Foto: Andreu Dalmau)

 

La millor actuació, però, va ser la darrera. La Big Band de l’EMMC, formada per professors i alumnes, va deixar a tot el pati de butaques de La Cripta bocabadat. La formació va tancar el concert amb una música fresca i rítmica, amb aparicions solístiques d’alguns dels seus membres recompensades per un públic que va gaudir de valent amb l’actuació estrella de la nit. Talent i joventut sobre l’escenari de La Cripta, un any més.

La temporada es tancarà el pròxim 9 de juliol amb el concert de la Coral Verge del Camí. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a codetickets.com.

Comenta aquest article