Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Eleccions Municipals

Assumpció Castellví és elegida alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

El Ple de l’Ajuntament estarà format aquest mandat per 5 regidors de Més Municipi, 4 del PSC, 1 d’Acció Municipal, 1 de la FIC, 1 de la CUP i 1 del PP

Per Redacció

Assumpció Castellví, la nova alcaldessa de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Assumpció Castellví, la nova alcaldessa de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

La sala de plens de l’Ajuntament de Vandellòs va acollir ahir la celebració de la sessió constitutiva del consistori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’elecció de la persona que ocuparà l’alcaldia.

Després de la constitució de la mesa d’edat, la secretària de la corporació va procedir a llegir els resultats de les eleccions municipals del passat 28 de maig i va tenir lloc el jurament o promesa del càrrec de cadascun dels 13 membres que componen el nou Ajuntament i tots els regidors i regidores han ocupat el seu escó.

Els integrants de la nova corporació municipal són: per part de Més Municipi-Compromís Municipal: Assumpció Castellví, Ferran Xavier Conejo, Francisco Javier Ochoa, Yolanda Marqués i Laura Olmo; per part del Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), Alfons Garcia, María José Gómez, Gerard Martín i Sophie Huesca; per part d’Acció Municipal VH-Acord Municipal (AM VH-AM), Esmeralda Saladié; per part de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC), María Elidia López; per part de la Candidatura d’unitat popular -Alternativa municipalista (CUP-Amunt), Sergi Saladié; i per part del Partit Popular (PP), Sílvia Pujol. Sophie Huesca substituirà a Diego García, del PSC-CP, que ha renunciat a l’acta de regidor.

A continuació, es va declarar constituïda la corporació municipal per al mandat 2023-2027 i es va procedir a la votació de l’alcalde/essa. Prèviament a la votació, les candidates a l’alcaldia d’Acció Municipal (Esmeralda Saladié), de la FIC (M. Elidia López) i del PP (Sílvia Pujol) van fer públic el seu desig de retirar les seves respectives candidatures.

La candidata de Més Municipi a l’alcaldia, Assumpció Castellví, va obtenir un total de 8 vots; el candidat del PSC-CP, Alfons Garcia, 4 vots; i el candidat de la CUP, Sergi Saladié, 1 vot. Així doncs, la candidata de Més Municipi va obtenir la majoria absoluta i va quedar investida alcaldessa.

Assumpció Castellvíva rebre el bastó de comandament de mans del president de la mesa d’edat (el membre electe de major edat), Alfons Garcia, que ha estat l’alcalde durant els darrers 12 anys.

 

Comenta aquest article