Informació general

Eleccions municipals

Alfredo Clúa: «La justícia li ha dit al senyor Klein que no dues vegades i busca que li diguin no una tercera vegada»

Els partits del pacte anti Klein creuen que “no s'ha de buscar tres peus al gat” i lamenten la paràlisi que suposa l'ajornament de la investidura

Per Andreu Dalmau

Jordi Barberà, d'En Comú Podem, que no ha pogut assistir a la roda de premsa per compromisos personals
Jordi Barberà, d'En Comú Podem, que no ha pogut assistir a la roda de premsa per compromisos personals | Andreu Dalmau

Els quatre partits que ja han anunciat un pacte per convertir Alfredo Clúa en el pròxim alcalde de Cambrils —PSC, ERC, Junts i ECP— han sortit al pas, aquesta tarda, a la notícia de que el Nou Moviment Ciutadà hagi presentat un contenciós electoral que ha forçat la paralització de la investidura. El plenari s'havia de celebrar aquest dissabte 17 de juny, però, ara, l'espera s'allargarà fins al 7 de juliol, quan hagin passat 36 dies des de la data de les eleccions.

En primer lloc, Alfredo Clúa s'ha encarregat d'excusar Jordi Barberà, d'En Comú Podem, que no ha pogut assistir a la roda de premsa per compromisos personals. El líder del Partit Socialista creu que el NMC està intentat “judicialitzar” les eleccions i que posa en dubte “l'honorabilitat” dels membres de les meses impugnades.

Recordem que el Nou Moviment Ciutadà va impugnar el resultat de dues taules i aquest recurs va ser desestimat, en primer lloc, per la Junta Electoral de Zona i, en segon lloc, per la Junta Electoral Central. “La justícia li ha dit que no dues vegades i ara està buscant que li diguin no per tercer cop”, lamenta Clúa, que afegeix que, “s'ha de deixar d'obstruir el funcionament normal d'aquestes eleccions”.

Clúa ha explicat que el NMC ha presentat un contenciós que busca anul·lar al complet dues taules i un total de 700 vots. Segons el socialista, aquesta impugnació és impossible que tiri endavant, ja que l'acta d'escrutini d'aquestes meses —la definitiva— sí que està correctament comptabilitzada, al contrari que l'acta de vots on sí que hi havia errors.

Camí Mendoza, per la seva part, creu que “no s'ha de buscar tres peus al gat” i també ha lamentat que s'assenyali els membres de les meses electorals. Els tres membres del pacte han coincidit en què respectaran el procés de la justícia, però que aquest contenciós “paralitza l'activitat de l'Ajuntament” ja que un govern en funcions té un poder limitat.

El NMC ens ha trucat”

Alfredo Clúa ha explicat que, d'ençà que van anunciar el pacte, han rebut trucades del Nou Moviment Ciutadà per intentar que canviessin d'opinió. Esquerra Republicana, en canvi, no ha rebut cap trucada del partit liderat per Oliver Klein, que ha insistit especialment amb Junts i En Comú Podem. “Han trucat a gairebé tots els membres de la nostra llista i, fins i tot, a gent que no hi era”, apuntaven des dels Comuns.

Tot i els intents del partit municipalista, els membres del pacte insisteixen en què no hi ha marxa enrere en ka seva decisió. “Vam confirmar a Barcelona que preníem aquesta decisió i ens van donar l'OK”, confirma Clúa, que diu rotund que el pacte" es manté ferm”.

Comenta aquest article