Informació general

Eleccions Municipals

S'ajorna oficialment el Ple d'investidura de l'Ajuntament

No se celebrarà demà, la constitució del nou ajuntament es farà en un termini màxim de 20 dies

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de l'edifici de l'Ajuntament
Imatge de l'edifici de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

El ple de constitució del nou ajuntament no se celebrarà demà, que és la data marcada per a constituir tots els nous consistoris sorgits de les passades eleccions del 28 de Maig. La impugnació d'una mesa electoral del col·legi electoral de la Bòbila, que va presentar l'NMC, ha fet que la Junta Electoral Central, finalment, s'hagi pronunciat i hagi acordat desestimar el recurs presentat per l'NMC. Aquest acord s'ha traslladat a la Junta Electoral de Zona de Reus que, segons la resolució, "haurà de realitzar la proclamació d'electes en l'Ajuntament de Cambrils conforme al resultat de l'escrutini general realitzat per aquesta Junta Electoral de Zona". Però tal com ja havia avançat l'NMC, i al donar-se una resolució negativa, s'ha presentat un recurs contenciós electoral al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Avui mateix, avui divendres 16 de juny, s'havia d'haver celebrat el ple de comiat, tal com ja s'havia anunciat fa un parell de setmanes des de l'Ajuntament. Un ple, conegut com el "ple de la llagrimeta" en el qual els regidors que no continuen el proper mandat s'acomiaden fent un discurs, cadascun d'ells.

D'altra banda, les forces polítiques que han acordat el nou equip de govern municipal fan una roda de premsa aquesta tarda per valorar la situació.

La constitució de l'ajuntament del mandat 2007-2011 es va fer el mes de juliol

Cambrils ja ha viscut, en una ocasió, l'ajornament de la constitució del nou ajuntament. Va ser a les eleccions del 2007 que a conseqüència de la impugnació presentada pel PP i la posterior validació per part de la Junta Electoral Central d'un vot declarat com a nul va suposar que el PP guanyés el tercer regidor en detriment del novè regidor del PSC. Tot plegat va suposar que el ple de constitució no es pogués celebrar a meitats de juny i es va haver de fer el 6 de juliol, ple en el que Robert Benaiges va ser reelegit alcalde de Cambrils.

Comenta aquest article