Esports

Futbol platja

El Marina Cambrils denuncia que el campionat de Catalunya de futbol platja no ha comptat amb els clubs tarragonins

Tot i haver estat subcampions en les dues darreres edicions, l'equip cambrilenc no ha estat convidat a la competició que s'ha disputat a Roses

Per Andreu Dalmau

El Marina Cambrils disputant la final de Catalunya de 2019
El Marina Cambrils disputant la final de Catalunya de 2019 | Cedida

El futbol platja s'està convertint en un “camí de roses” pels equips gironins i barcelonins. Així ho denuncia Joan Ferraté, entrenador del Marina Cambrils, equip que ha estat subcampió de Catalunya en les darreres dues edicions del campionat i, tot i això, no ha estat convidat a participar en la d'enguany. Segons Ferraté, entre els sis equips masculins participants a la competició disputada a Roses els passats 10 i 11 de juny, no n'hi havia cap de la província de Tarragona.

“Volem que el futbol platja és promocioni com cal”, reclama Ferraté, “el Campionat de Catalunya no ha de ser un campionat entre quatre amics, s'ha de disputar entre tots els equips del país”. L'entrenador del Marina Cambrils creu que és “una vergonya” que un campionat d'aquestes característiques compti amb només 6 participants.

D'altra banda, Ferraté defineix com “un lleig històric” el que li han fet a la demarcació tarragonina. “Van avisar al Torredembarra tres dies abans que comencés el campionat i només perquè a un dels altres equips els hi faltaven jugadors”, exposa, “el Campionat de Catalunya d'enguany ha estat una competició adulterada”. Entre els equips participants només hi havia dos clubs de futbol platja: el Roses Platja i el Club de Futbol Platja Vilanova. La resta de participants venien d'altres esports com el futbol 11 o el futbol sala.

L'equip amfitrió és indiscutiblement el millor de Catalunya i l'únic que participa en la primera divisió estatal i Ferraté creu que han organitzat aquest “torneig de pachangueo” per assegurar-se la posició a la Copa d'Espanya, ja que el guanyador del torneig s'hi classifica directament. Només veient el resultat de la final —Roses Platja 12-1 Fundació Terrassa FC— ja es pot apreciar que la competició estava molt descompensada. “El futbol platja és espectacle i amb aquesta organització és impossible”, protesta Ferraté.

Comenta aquest article