Informació general

Gastronomia

Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia el 2025

La Generalitat destinarà 9 milions d’euros per impulsar noves iniciatives que posin en valor el potencial de Catalunya com a referent enogastronòmic

Per Redacció

Foto de família al Palau Robert on es va anunciar que Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia 2025
Foto de família al Palau Robert on es va anunciar que Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia 2025 | ACN

Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. El títol té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. Aquesta és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i és un guardó atorgat per un jurat independent i internacional d’experts de diferents àmbits de competència com ara el turisme, la cultura, l’hosteleria i l’agricultura. El Govern destinarà 9 milions d'euros per iniciatives que posin en valor el potencial del país com a referent enogastronòmic.

9 milions d’euros

La Generalitat destinarà 9 milions d’euros per impulsar noves iniciatives que posin en valor el potencial de Catalunya com a referent enogastronòmic. Entre altres iniciatives que tiraran endavant hi ha la Setmana Internacional de la Regió Mundial de la Gastronomia, que tindrà lloc a les principals ciutats i països on hi ha delegacions del Govern i que inclourà actes diversos com promocions en punts de venda o restauració, tast de vins, vetllades culturals, entre d’altres. També destaca la celebració de l’Àpat Catalunya, un sopar multitudinari en algun carrer o espai públic emblemàtic de Barcelona a l’estil de festa major.

L’executiu català també treballarà perquè la novena convocatòria de la Conferència Mundial d’Enoturisme de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) se celebri a Catalunya i es realitzarà el Som Gastronomia Tour 2025.

Arnau Bosch, entre els xefs presents a l'acte

En l'acte de presentació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025, celebrat ahir al Palau Robert de Barcelona, hi van ser presents una representació de xefs catalans, entre els quals hi havia Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch de Cambrils. El cuiner Joan Roca va manifestar que aquesta és “una nova oportunitat” per posar en valor la cuina que es fa a Catalunya i que té a veure amb un sector primari compromès amb l’excel·lència i la sostenibilitat o una cuina plena de talent. Roca va remarcar que els cuiners creuen en aquests projectes i aquesta forma nova que se’ls presenta per donar visibilitat a la seva cuina.

El passat 12 de maig, es va anunciar que Catalunya aspirava a ser declarada Regió Mundial de la Gastronomia 2025. El jurat internacional que atorga el titol, format per May BrittHansen, Quim Salort, Levan Kharatishvili i Barbara Zmrzlikar, va explicar des de Barcelona que Catalunya passava a la fase final del procés i que passava a ser recomanada per optar a la distinció.

Comenta aquest article