Cultura

Solidaritat

«Valents», un concert benèfic en homenatge a Pau Donés

Els gairebé 70 alumnes de l'escola Rock & Soul interpretaran, aquest proper divendres al TAS de Salou, una quinzena de cançons del líder de Jarabe de Palo. Els diners recaptats es destinaran al Sant Joan de Déu Pediatric Center de Barcelona

Per Cristina Sierra

Els alumnes de l'escola Rock & Soul durant la gravació de la cançó 'Eso que tú me das' a l'estudi Oxigen
Els alumnes de l'escola Rock & Soul durant la gravació de la cançó 'Eso que tú me das' a l'estudi Oxigen | Cedida

L'escola cambrilenca Rock & Soul celebrarà, aquest divendres 16 de juny a les 19.30 hores al TAS de Salou, el concert benèfic "Valents". La gala serà un homenatge a Pau Donés, líder del grup Jarabe de Palo, i tots els fons recaptats es destinaran al Sant Joan de Déu Pediatric Center de Barcelona. Els gairebé 70 alumnes del centre, d'edats compreses entre els 5 i els 70 anys, interpretaran 15 cançons de la banda de rock que es va fundar als anys 90.

Erik López i Iris Hadia, responsables de l'escola, expliquen a revistacambrils.cat que per organitzar aquest concert, que en realitat és la festa de fi de curs, han comptat amb l'ajuda de l'associació salouenca Los Allegados i de Cambrils Pels Valents. "Los Allegados ens han ajudat a buscar l'espai, l'Ajuntament de Salou ens ha cedit el TAS i ens ha donat un cop de mà amb tota la logística. Els alumnes estan encantats amb aquest espai. Tot serà en directe, cantaran i tocaran els instruments", apunten.

Per la seva part, Sito Cano, agent de la Policia Local de Cambrils i coordinador de Pels Valents, ha indicat al centre els passos que havien de fer per poder tirar endavant aquesta acció benèfica que vol posar en valor la figura de Pau Donés. "Va morir amb un missatge molt important de com viure amb el càncer. El productor de l'Erik és el Micky Forteza-Rey, que també era productor de Jarabe de Palo. Nosaltres no vam conèixer al Pau però indirectament tenim la mateixa família, és un homenatge", diu Hadia, que afegeix que la família de Donés ha donat el vistiplau al concert i s'ha mostrat molt agraïda amb aquesta acció solidària. De fet, el productor assistirà a l'espectacle en representació de la família del cantant.

"Experiència èpica" pels alumnes

Com expliquen els responsables de l'escola Rock & Soul, els alumnes estan molt il·lusionats amb aquest projecte que els ha servit per iniciar-los al món de l'artista. Per fer promoció de la gala, van anar fins als estudis Oxigen, amb Ramon Berlanga, per gravar el conegut tema Eso que tú me das i, de pas, ser protagonistes d'un videoclip que ha produït Qstom Films. "Pels alumnes ha estat una experiència èpica", afirmen.

López i Hadia remarquen que, des que van començar a preparar el concert a principis d'abril, han tingut el suport de moltes associacions i particulars que s'han bolcat amb la causa. El cartell l'ha fet un alumne de l'escola, el Pau Rus, mentre que l'escriptor Sergi Latorre ha fet el guió i José Gallardo serà el presentador.

Des de l'escola els agradaria fer cada any un concert per recaptar diners per diferents causes. Aquest proper curs celebrarà el seu desè aniversari, una bona ocasió per continuar amb aquesta vessant solidària. "A l'escola hi ha pares i fills que toquen junts; hi ha gent de totes les edats i llocs, de Cambrils, Salou, Reus, Vinyols, Mont-roig...Ens agrada que hi hagi aquesta barreja. A la música no hi ha edat", afirma López.

Les entrades del concert "Valents" tenen un cost de 10 euros i es poden comprar tant a l'escola com el mateix dia al TAS.

Comenta aquest article