Ciclisme

La cambrilenca Ingrid Ruiz, campiona de Catalunya de ciclisme en ruta

Es va imposar en solitari en una cursa exigent de 107 quilòmetres de recorregut marcada per la pluja i les caigudes

Ingrid Ruíz creuant la línea de meta en solitari
Ingrid Ruíz creuant la línea de meta en solitari | Albert Rabadan

La cambrilenca Ingrid Ruiz es va proclamar, el passat dissabte 10 de juny, vencedora del Campionat de Catalunya de Fèmines de ciclisme en ruta disputat a Bescanó (Gironès). Ruiz, que també és l'actual líder de la Copa Catalana de Fèmines d'aquesta temporada, es va imposar en solitari amb una marca de 2:52:28 en una cursa exigent de 107 quilòmetres de recorregut marcada per la pluja i les caigudes.

La cambrilenca va arribar com a líder destacada a la Plaça de les Nacions de la localitat gironina. “Ha estat una cursa interessant, Només de sortida ja ha començat a ploure, les baixades eren perilloses i des del principi he decidit no arriscar gens baixant, sabent que podia recuperar terreny en el pla”, comentava la guanyadora de la cursa. Ruiz és membre de l'equip Massi-Tactic, dirigit pel també cambrilenc Joan Carles Martí, i del qual també forma part Patrícia Ortega, que va finalitzar la cursa en tercera posició. Joana Mir, de l'equip de la Universitat Politècnica de València, va quedar subcampiona.

Les ciclistes van completar un recorregut circular que consistia a donar dues voltes i una tercera més llarga que incloïa l'Alt de l'Estanyol, amb un tram de terra. Les set primeres ciclistes es van escapar en la primera meitat de la cursa, entre elles, la defensora del títol Emma Ortiz. El grup es va començar a seleccionar a l'inici de la darrera volta i es va trencar definitivament a la pujada de terra cap a l'Alt de l'Estanyol, on hi va haver caigudes importants. “La Mireia Trias ha caigut just davant meu, ens hem quedat dues corredores soles i he pres la decisió d'intentar marxar”, explicava Ruiz, que es va escapar en solitari en els últims 30 quilòmetres, “m'ha sortit bé la jugada”.

Ingrid Ruiz també va tenir paraules d'agraïment per Massi-Tactic: “aquesta victòria és fantàstica per l'equip. Ens consolidem i demostrem que l'Academy funciona com a filial, és un projecte que funciona perquè estem aprenent molt i els resultats corroboren aquest aprenentatge”. L'equip continuarà competint pròximament a la Copa d'Espanya, el Campionat d'Espanya i la Copa Catalana. “A l'estiu sí que descansarem una mica”, bromejava la nova campiona de Catalunya de ciclisme en ruta.