Societat

Correfoc

Vuit colles omplen de foc i espurnes els carrers del Barri Antic en la 9a Trobada de Diables del Baix Camp (Conté galeria fotogràfica)

Dos correfocs, un infantil i l'altre adult, van prendre els carrers del Barri Antic en una gran festa de foc organitzada pels Cagarrieres i emmarcada en els actes del seu 20è aniversari

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'encesa final del correfoc adult, a la plaça de la Vila
Un moment de l'encesa final del correfoc adult, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

El Barri Antic de Cambrils va ser el marc de la 9a Trobada de Diables del Baix Camp, ahir a la tarda i la nit. Una trobada organitzada pels Cagarrieres i que s’encabia dins els actes commemoratius dels 20 anys de la colla local.

Els carrers i places del Barri Antic van acollir els dos correfocs; primer l’infantil, i ja cap el vespre, el de les colles grans. Els dos correfocs van fer el mateix recorregut. Es van iniciar a la plaça del Setge i van enfilar el carrer Major i després de passar pel carrer del Forn, el carrer de les Creus, el carrer Fàbregas, la placeta de la Concepció, la plaça de l’Església de Santa Maria, i des d’aquí es baixava de nou pel carrer de les Creus fins la plaça de Marianao, carrer de l’Hospital i s’entrava a la plaça de la Vila que era el final del trajecte. A la plaça de la Vila es va fer l’encesa conjunta de les colles. Després del correfoc de la nit una cortina de foc que queia a la plaça de la Vila va posar el punt i final. Abans del correfoc adult, es va fer un espectacle pirotècnic a la plaça del Setge. Un cop acabada tota la tanda de foc es va fer un sopar de germanor de les colles al parc del Pinaret es va fer un fi de festa amb la música de la Guetto Orchestra.

Set colles infantils i vuit d’adults

El correfoc infantil va comptar amb la participació de set colles: colla de diablons de Riudoms, la colla de diables Albinachs infantil de Riudecanyes, la colla de diables infantils de la Selva del Camp, el ball de diables infantil de Reus, la colla de diables infantil de les Borges del Camp, la jove del ball de diables de l’Hospitalet de l’Infant i la colla de diables els Cagarrieres de Cambrils. Al correfoc adult van ser vuit les colles participants: la colla de diables Albinachs de Riudecanyes, els Diables Banyuts de Castellvell del Camp, el Ball de diables d’Alforja, els diables de la Selva del Camp, els Consellers de l’Avern de Montbrió del Camp, el Ball de diables de Reus, la colla de diables de les Borges del Camp i la colla de diables els Cagarrieres de Cambrils