Societat

Compte enrere per a la celebració de la 45a edició de les festes al barri de l'Eixample

Les principals novetats d'enguany son l'exposició de fotografies antigues i la creació de la beguda típica

Per Redacció

Ambient festiu el dissabte de Barris, l'any passat, a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer
Ambient festiu el dissabte de Barris, l'any passat, a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer | Berta Ruiz

Només queda una setmana per les Festes del barri de l'Eixample o de l'Estació que enguany se celebren per 45a vegada. L'esdeveniment conserva tota la tradició, però també ve carregat de novetats, com l'exposició de fotografies als aparadors del barri, la creació del Xarop de l'Estació (beguda de les festes) o la presentació del primer mural del barri.

Aquest obra artística titulada “Vida i festa del nostre barri” es pintarà en directe el divendres per la tarda. L'artista Víctor Garcia Delgado serà l'encarregat d'omplir les parets del magatzem municipal situat al carrer de Barcelona número 2. Es va triar aquest artista a través del I Concurs d'Art Mural del Barri de l'Estació convocat per l'associació veïnal.

Pregó a càrrec de Joan Carles Massagué

Aquest mateix dia també es farà el pregó de les festes a càrrec de Joan Carles Massagué, un assaig obert dels Xiquets de Cambrils, es projectarà al passeig de l'Estació el documental “Vida i festa al nostre barri” i es presentarà el Xarop de l'Estació, la nova beguda de les festes, així com el got especial que també s'estrena enguany.

Dissabte continuarà la disbauxa amb la tradicional comitiva formada per pubilles, hereus, la colla gegantera Tota l'Endenga i la xaranga Suc d'Anguila. La comitiva es desplaçarà fins al Santuari de la Mare de Déu del Camí, on es celebrarà la missa, per després tornar fins a l'Eixample on es farà un vermut abans de l'habitual recollida del tortell. Per la tarda es podrà jugar a jocs de taula gràcies al taller de lu2.cat, i escoltar la música en directe del grup de country No Pot Ser No Pot Ser i de Grup Ruben's.

El darrer dia de festes començarà amb l'esmorzar de coca amb xocolata i la sardinada al carrer Barcelona, el 9è torneig d'escacs organitzat per la Unio d'Escacs Cambrils, la ballada amb els Amics de la Sardana de Cambrils i es tancaran les festes amb el concert d'havaneres de Grup Balandra i la degustació de rom cremat i avellanes.

Comenta aquest article