Societat

Conferència

Los últimos de Filipinas i el món de la moto, de la mà de Jaume Alguersuari

La sala del Casal Parroquial es va omplir amb poc més de 200 persones en un acte organitzat pel Club Rotary Cambrils

Per Francesc Garriga Colom

Josep M. Vallès, Jaume Alguersuari i Aurora Fornos, en la xerrada d'ahir al Casal Parroquial
Josep M. Vallès, Jaume Alguersuari i Aurora Fornos, en la xerrada d'ahir al Casal Parroquial | Francesc Garriga

La sala del Casal Parroquial es va omplir amb poc més de 200 persones per escoltar les paraules de Jaume Alguersuari en un acte organitzat pel Club Rotary Cambrils. Primer que tot, la presidenta del Club Rotary, Aurora Fornos, va fer una presentació del convidat, Jaume Alguersuari, un referent dins el món del motor a Catalunya, a Espanya i, també, a nivell mundial. Després li va passar la paraula a Josep Maria Vallès, que com a president del Moto Club Cambrils, va fer també una explicació de la trajectòria del mateix Moto Club del qual ell mateix és un dels fundadors.

La conferència va començar amb referències històriques, donat que el Sr. Alguersuari és un amant i molt coneixedor de la història en general. Així va explicar el perquè del títol de "Los últimos de Filipinas", amb la sorpresa que a la sala hi havia una besneta d'un dels que va protagonitzar aquest fet històric. Tot seguit, va continuar explicant i a la vegada rendint homenatge als cognoms que van fer possible que Catalunya fos una de les punteres de la indústria motociclista de món. En aquest sentit es va parlar de cognoms com els dels senyors Bultó de la casa Bultaco, del Derbi (DERivado de BIcicleta), d'Ossa i de Montesa. De la potència que tenien en aquell moment la indústria catalana d'aquest sector de l'automoció. En un moment de la seva xerrada també va fer un homenatge al pilot Raül Torras que fa pocs dies va morir a la cursa de l'illa de Man, i va destacar la dificultat d'aquest circuit tan complexe i perillós, que ja registra uns 260 morts al llarg de la seva història.

Una conferència extremadament amena, barrejada amb tocs d'humor i anècdotes personals viscudes pel propi ponent i que va acabar amb un homenatge al qual també va ser un gran motorista, pilot i industrial, el senyor Busquets. Després de la conferència, es va continuar amb un sopar al restaurant Miramar, amb el Rotary Club Cambrils. Jaume Alguersuari, als seus 70 i pocs anys, va finalitzar amb una altra xerrada, que com no pot ser d'altra manera, també al voltant del món del motor, enfocada més als cotxes de carreres i els grans circuits, on també es va fer un cop més referència al complex i difícil circuit de l'Illa de Man.

La sala del Casal Parroquial va registrar una molt bona entrada per escoltar Jaume Alguersuari (Foto: Francesc Garriga)

 

Comenta aquest article