Informació general

Fira

Arriba una nova edició de la Fira

La 64a edició compta amb més de 10.000 m2 d'espai per a expositors i moltes novetats com la Fira de Circ o el Nomad Festival

Per Redacció

És l'hora de la Fira
És l'hora de la Fira | Andreu Dalmau

Avui comença la 64a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils. Enguany, l'esdeveniment comptarà amb més de 10.000 m2 d'espai pels expositors i espera superar l'assistència de 43.000 persones a la qual es va arribar al 2022. A més dels habituals estands comercials, atraccions, i la fira medieval als carrers del nucli antic, també trobem moltes novetats perquè tots els públics puguin gaudir de la Fira en la seva màxima expressió. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Fira de Circ

Xanquers, malabaristes, pallassos, acròbates, monocicles i il·lusionistes envairan els carrers del nucli antic de Cambrils durant el cap de setmana de Fira. Aquesta iniciativa comptarà amb desenes d’activitats per a infants, espectacles itinerants i exhibicions en espais com la Torre del Llimó, la plaça del Setge o els carrers de l’entorn del Mercat Municipal.

La Fira del Circ s’inaugura avui, divendres 2 de juny, a partir de les 17 hores, amb una cercavila que recorrerà els carrers del Mercat. Una hora després, a partir de les 18 i fins a les 20 hores, la plaça del Setge acollirà tallers gratuïts de tècniques de circ. A partir de les 19 hores, a la Torre del Llimó es projectarà l’audiovisual “Història del Circ” a la Caravana Vintage. A les 19.30 hores serà el torn per al Carro de les Il·lusions als carrers del Mercat i a les 20 hores arrencarà el Gran Espectacle de Circ a la plaça del Setge. La jornada finalitzarà amb una nova projecció de l’audiovisual i un espectacle nocturn de malabars i foc. La majoria d'espectacles repetiran dissabte i diumenge perquè tothom pugui trobar un moment per assistir-hi.

Nomad Festival

Al Parc del Pinaret, enguany hi trobarem el Nomad Festival, un espai amb música i gastronomia, de caire familiar. En l'edició anterior, aquest espai el va ocupar la fira de cervesa artesana Carpe Birrem, però enguany aquesta oferta inclourà més aspectes. “Tindrem 8 cervesers artesans, però també 12 foodtrucks o 20 estants amb botigues de quilòmetre zero”, explicava David Nicolás, director artístic de l'esdeveniment el dia de la presentació.

A més a més, també hi haurà oferta musical. Aquesta mateixa tarda es podrà veure l'espectacle infantil "Lollypoop" i, per la nit, es continuarà amb un concert tribut a ABBA del grup "Abba Voices". Dissabte al migdia la companyia Teatrem llegirà el conte musical "La Bella i la Bèstia", després es farà un vermut amenitzat pel violí electrònic d'Astrid Torrente i per la nit un concert tribut al pop-rock nacional del grup "Mala vida". El diumenge hi haurà contes infantils amb Curuxa Teatre, concert-vermut amb el grup de versions Mint Valley i un concert de rumba, a partir de les 20h, a càrrec de Miguel Cubero.

Lletres de Fira

La Torre del Llimó també serà envaïda per l'esperit de la Fira. Lletres de Fira convertirà l'espai cultural en un racó per posar en valor el món del llibre. Durant tot el cap de setmana hi haurà contacontes per la canalla, presentacions, taules rodones i un tast que fusionarà vins del territori amb la literatura.

Entre totes les activitats, hi destaca la taula rodona “De Cambrils al món a través de la literatura”, que comptarà, aquesta tarda a les 19 hores, amb autors i autores locals com Jordi Ledesma, Robert Benaiges, Màrius Domingo i Helena Martínez-Ferreruela. La taula serà moderada per una altra autora cambrilenca, Rosana Andreu. També és destacable el tast de vins programat per dissabte a les 18:45. Hi participaran els enòlegs Marta Puparelli i Marc Lecha, així com els autors Xavier Ballester, Jordi Torrent i Oriol Pérez-Treviño. Les entrades per aquesta activitat costen 6 euros.

Clvt Fest

Els esports sobre rodes també tindran protagonisme a la Fira amb el Clvt Fest. Dissabte i diumenge es celebraran comopeticions de skate i scooter, així com tallers formatius i un espai d'exposició especialitzat. Dissabte es durà a terme la competició d'skate i diumenge la de scooter, dividides per categories. Les finals començaran al voltant de les 12 hores i els lliuraran els premis a les 14 hores.

Després de dinar, a partir de les 16 hores, començarà el taller d'iniciació d'skate i scooter a càrrec de l'assosciació Cultívate. Està orientat a persones de totes les edats i tindrà un cost de 10 euros per hora. A més, hi haurà un espai de market amb marques especialitzades en el món de l'skate i l'scooter, així com una barra de bar habilitada a l'expositor de Cultívate amb begudes, entrepans calents, freds i snacks.  

Comenta aquest article