Esports

Torneig

El Campionat Internacional de Futbol 7 per Policies continuarà a Cambrils els pròxims quatre anys

Aquest cap de setmana se celebra la 18a edició del torneig —la cinquena a Cambrils— que albergarà 24 equips de diversos països

Per Andreu Dalmau

Autoritats i membres de l'IPA i al Policia Local durant la presentació del torneig
Autoritats i membres de l'IPA i al Policia Local durant la presentació del torneig | Cedida

L'Associació Internacional de Policia (IPA) organitza aquest cap de setmana, de l'1 al 4 de juny, una nova edició del Campionat Internacional de Futbol 7 per a Policies. Aquest torneig arriba enguany a la seva 18a edició i és la cinquena vegada que s'organitza a Cambrils. Precisament, l'esdeveniment es continuarà celebrant al nostre municipi durant els pròxims quatre anys, segons el conveni que l'Ajuntament ha firmat amb la IPA, tal com ha confirmat la regidora d'Esports Nàtalia Pleguezuelos.

La regidora en funcions continua destacant la voluntat de potenciar el turisme esportiu per part del consistori i va desitjar molta sort a l'equip de la Policia Local que, l'any passat, es va proclamar campió del torneig: “em toca escombrar cap a casa, espero que repetiu”. Per la seva part, l'alcalde en funcions Oliver Klein va descriure el campionat com un esdeveniment al qual se li té “molta estima” i ja amb una gran “tradició”. “És important que es produeixi aquest intercanvi policial al voltant del futbol, un esport molt popular i que agrada a molta gent”, va comentar Klein. David Chatelain, regidor de Seguretat Ciutadana, va intervenir per agrair la tasca als cossos de la policia i recalcar que aquest tipus d'activitats “reforcen el lligam entre policia i ciutadania” perquè deixa veure que “darrere de cada policia hi ha una persona amb les seves passions i hobbies”.

Anton Casas, president de la IPA a Tarragona, va mostrar-se molt satisfet de tornar a celebrar el Campionat Internacional de Futbol 7 per Policies a Cambrils: “és el lloc on ho hem fet més vegades”. Casas també va aprofitar per felicitar a la Policia Local per la seva tasca solidària de lluita contra el càncer infantil a través de l'associació Pels Valents, i va informar que, el dia de la inauguració, el fill d'un policia que ha patit aquesta malaltia serà l'encarregat de fer la sacada d'honor.

24 equips d'arreu del món

Vint-i-quatre equips d'arreu del món participaran en el torneig. “Hem prioritzat la qualitat dels equips a la quantitat”, explicava Casas, “un any vam arribar a tenir més de 40 equips inscrits i l'organització va ser complicada”. D'aquesta manera, competiran en el torneig equips de policies vinguts de països com França, Mònaco, Itàlia o Polònia. “L'equip polonès, IPA Poznan, és un dels que venen més forts”, comentava el president d'IPA a Tarragona, “ja s'han encarregat de recordar-nos que Robert Lewandowski va jugar a un equip de la seva ciutat”.

Conicidència amb la Fira

El campionat coincidirà, temporalment i a nivell de localització, amb la Fira Multisectorial que s'ubicarà, com sempre, a la recentment urbanitzada avinguda de l'Esport. “Com que els jugadors tindran les tardes lliures podran gaudir de la Fira”, celebrava Anton Casas.

Comenta aquest article