Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Cursa

Eric Priego guanya la cursa de resistència The Longest Night a la Masia de Castelló amb 28 voltes al circuit

Dels 111 participants, és el corredor que més voltes va aconseguir fer al recorregut, de 6,7 km: un total de 187,6 km i 7.000 m de desnivell positius en 28h

Per Redacció

Fotografia de Jordi Santacana del guanyador, Eric Priego (a la dreta) i José Manuel Ruiz, el segon classificat (a l'esquerra)
Fotografia de Jordi Santacana del guanyador, Eric Priego (a la dreta) i José Manuel Ruiz, el segon classificat (a l'esquerra) | Cedida

Eric Priego Pastor és el guanyador de la 3a edició de The Longest Night, la cursa de resistència que s’ha disputat aquest cap de setmana passat a la Masia de Castelló, a les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquest corredor de Roda de Ter va aconseguir fer el màxim nombre de voltes possibles al circuit, de 6,7 km i un desnivell positiu de 240 m: 28 voltes, que representen un total de 187,6 km i uns 7.000 m de desnivell positius. Aquesta és la distància que va recórrer en 28 h: des de les 21 h del divendres 26 de maig, que és quan va començar la cursa; fins a les 2 de la matinada del diumenge 28 de maig.

Només a una volta de diferència es va quedar el segon classificat: José Manuel Ruiz, de Mataró; que des de la volta 25a va competir només en companyia del vencedor.

Cal tenir en compte que els 111 corredors i corredores que hi van participar, sobretot de Catalunya, però també d’altres punts de l’Estat i d’Andorra, només disposaven d’una hora per completar cada volta. Cada inici de volta era exactament a cada hora en punt.

El recorregut, molt exigent, va fer que poc a poc i a mesura que avançava la nit, els i les participants anessin deixant de presentar-se a la línia de sortida. Així doncs, 72 participants van completar 6 voltes, aproximadament una marató, i amb la llum del sol, ja només 37 participants van prendre la sortida de la volta 11. A la 12a volta va finalitzar l’última dona en cursa, Hann Katherine Díaz Mora, natural d’Uruguai i resident a Vila-seca. Va ser amb la calor que va fer al migdia de dissabte quan poc a poc van anar quedant cada vegada menys participants. A les 14 h, només onze corredors van presentar-se a la sortida de la volta 18.

A mitja tarda ja uns quants participants, preveient que caldria córrer de nit per conèixer al guanyador, van començar a fer carregar els frontals als seus assistents, figura pràcticament imprescindible per aquest tipus de cursa.

La volta de la posta de sol, van finalitzar-la 3 participants. Va ser llavors que Jesús Morales Ruiz, d’Abrera, va decidir no seguir i es va convertir en aquell moment en el tercer classificat. Començava una lluita frec a frec entre José Manuel Ruiz Verdugo, experimentat corredor de curses de llarga distància i guanyador de la THELASTLAP2023 BackyardUltra organitzada també per l’Associació Esportiva Camins de Pedra a Miami Platja el mes de febrer; i el novell Eric Priego Pastor, que durant tota la cursa havia completat totes les voltes en un temps d’uns 56 minuts. Finalment, a la volta 28, i pocs minuts després de prendre la sortida, José Manuel Ruiz va decidir retornar a meta, a causa d’una lesió que s’havia fet a la volta anterior que l’impedia seguir. Va ser aleshores quan l’Eric va prémer l’accelerador i va finalitzar la volta que li va donar la victòria en 41 minuts i 43 segons.

Tot això es va viure en un ambient familiar i de companyonia, segons ha explicat els organitzadors, Marc Fernández i Conrad Solé, de l’Associació Esportiva Camins de Pedra, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, de l’Associació de la Masia de Castelló i de diversos voluntaris i patrocinadors.

L’organització també ha destacat el caràcter solidari de la cursa, perquè s’han aplegat 1.000 kg de menjar per al Banc dels Aliments (cada participant va aportar-hi aliments a la recollida del dorsal).

A més, els 11 primers classificats tindran plaça directa per a la BACKYARD que se celebrarà a Fuerteventura el 12 d’abril de 2024, en què participaran només 100 corredors.

Comenta aquest article