Informació general

Eleccions 28M

El Nou Moviment Ciutadà dona la sorpresa i guanya les eleccions

ERC perd dos regidors i passa a ser la segona força; el PSC en perd un; Junts manté els tres que tenia; Ciutadans perd la representació, i Vox, amb dos regidors, i En Comú Podem, amb un, entren al nou consistori

Per Lluís Rovira i Barenys, Cristina Sierra, Andreu Dalmau

Eufòria a la seu del NMC un cop coneguts els resultats de les eleccions
Eufòria a la seu del NMC un cop coneguts els resultats de les eleccions | Lluís Rovira i Barenys

L'NMC ha estat la força guanyadora de les eleccions municipals a Cambrils. En la seva quarta concurrència a les eleccions, aquest cop ha tret el millor resultat de la seva història i ha arribat als 2.700 vots i això ha suposat l'obtenció de sis regidors. D'altra banda, ERC, la força guanyadora ara fa quatre anys, ha quedat en segon lloc i ha passat dels sis regidors que tenia a obtenir-ne quatre. D'altra banda, Junts ha mantingut els tres regidors que ja havia aconseguit fa quatre anys mentre que el PSC baixa i passa dels quatre regidors que tenia als tres que ha tret en aquests comicis. Ciutadans ha perdut la representació a l'Ajuntament mentre que el PP ha augmentat i ha passat d'un a dos regidors. I, finalment, Vox irromp a l'escenari local amb l'obtenció de dos regidors mentre que En Comú Podem recupera la representació amb un regidor. D'altra banda, la participació ha baixat i s'ha situat en el 48%, per sota del 50%.

Eufòria a la seu de l'NMC

Un cop coneguts els resultats definitius i saber-se guanyadors dels comicis a Cambrils, la seu de l'NMC s'ha omplert de militants i simpatitzants i s'ha desfermat l'eufòria. A mesura que arribaven els que seran els nous edils de l'Ajuntament, s'anaven corejant els seus noms acompanyats de la paraula “regidor”. La seu del carrer Joan Maragall ha quedat petita i les celebracions s'han fet tant a dins la seu com a fora. En un moment donat, Oliver Klein ha pres la paraula i ha dit que aquest era un triomf de tots, que s'havia fet molta feina des de fa temps. També ha dit que havia estat el triomf de Cambrils. "Cambrils és divers, com diversos són els barris, diverses són les actituds, el tarannà. Crec que hem guanyat gairebé a tot arreu i som una foto molt fidedigne del Cambrils que vol ser governat per bona gent que fa bona feina. El Nou Moviment Ciutadà passarà a la història".

Primeres declaracions dels alcaldables a revistacambrils.cat

Oliver Klein (NMC): «És una sorpresa treballada des de la il·lusió»

“És una gran sorpresa, és una sorpresa treballada des de la il·lusió i això ho ha fet molta gent, des de la base. A mi m'han posat dalt del castell però m'han fet pujar entre tots. Pel carrer m'ho deien i no cal dir que estic molt agraït, Sembla que podem continuar i jo tinc moltes ganes de ser alcalde per poder beneficiar a tots els cambrilencs i defensar el cambrilequisme i tot el que sigui per Cambrils. He de dir que és el resultat que m'esperava i jo hi apostava pel caliu que notava. Vull destacar el municipalisme, el canvi de cultura política que hi està havent, és tracta d'un canvi important de cultura política”

Camí Mendoza (ERC): «No ens esperàvem aquesta despuntada del NMC, però els felicitem»

"Ens ha sorprès el resultat, semblava que estaria igualat entre els quatre partits: ERC, PSC, Junts i NMC. No ens esperàvem aquesta despuntada de l'NMC, però els felicitem. Nosaltres som segona força i ara mirarem les possibles sumes".

Alfredo Clúa (PSC): «Volíem un resultat millor, volíem guanyar»

"Felicitem a l'NMC. Hem estat molt a prop del resultat de les passades eleccions. Perdem un regidor però hem fet la nostra feina. Volíem un millor resultat, volíem guanyar".

Enric Daza (Junts): «Sóc el primer que vaig creure en aquests partit tot i l'ambient que hi havia»

"Fem una lectura positiva, estic agraït al partit i a la gent que ens ha donat confiança. Mantenim els tres regidors. Faig una valoració objectiva perquè evidentment anàvem a per totes, teníem un equip guanyador. Hem treballat molt aquesta campanya amb persones de Cambrils. Vaig deixar l'NMC i vaig decidir liderar un partit que estava debilitat, amb discrepàncies internes, les enquestes fa tres mesos ens donaven entre 0 i 1 regidors i hem tingut tres mesos per treballar el programa i fer una renovació important. Crec que vaig fer una bona feina al capdavant de la regidoria d'Urbanisme i Obra Pública, la qual l'alcalde en funcions ha trepitjat. He treballat per guanyar i ser alcalde, consolidem els resultats de Junts, també als organismes. Sóc el primer que vaig creure en aquests partit tot i l'ambient que hi havia. Ara toca pensar en els pactes".

David Chatelain (PP): «El partit passava per un moment complicat a nivell local i hem obtingut dos regidors, estem contentíssims»

“Estem contentíssim perquè hem passat un moment molt complicat de partit a nivell local i hem obtingut dos regidors. S'ha de considerar la baixa participació i s'ha castigat els partits independentistes, ERC ha passat de 6 a 4 regidors. També hi ha hagut una davallada del PSC, passant de 4 a 3 i Ciutadans ha desaparegut. Hem vist també una important pujada de l'NMC. Crec que la gent ha valorat la feina que s'ha fet al govern i s'ha donat menys visibilitat al PSC perquè tenia regidories amb no tanta visibilitat".

Isabel Segarra (VOX): «Actuarem amb responsabilitat, patriotisme y fermesa»

"Estem molt contents, 2 regidors de VOX a Cambrils és un gran èxit. Treballarem per estar a l'alçada dels nostres votants. Actuarem amb responsabilitat, patriotisme y fermesa. Defensarem els valors i les idees que només VOX defensa".

Jordi Barberà (En Comú Podem): «Només tenim un regidor, però podem fer bona feina»

"Estem molt contents. Només tenim un regidor, però podem fer bona feina a l'Ajuntament. No hem pogut passar per davant de la dreta i l'ultra dreta i això sap greu. Continuarem treballant per aspirar a l'alcaldia en un futur. Farem números, però ara mateix és complicat parlar de pactes".

Juan Carlos Romera (Ciutadans): «Altres s'han penjat la medalla de la feina que hem fet nosaltres»

"Estem orgullosos de la feina feta pels regidors a l'Ajuntament. Som els únics que hem aconsseguit fons europeus. Altres s'han penjat la medalla de la feina que hem fet nosaltres. Teníem l'esperança d'entrar però el poble és sobirpa. El projecte de CS a Cambrils continuarà".

Josep Maria Riba (Activem): «Teníem el caramel a la boca»

"Teníem el caramel a la boca. Ho teníem, hem estat treballant molt bé i ho seguirem fent. Sap greu, és un moment dur, la gent ja m'estava felicitant. És difícil".

Tomás García (ADN): «La gent no ha acabat de connectar amb el nostre format»

"La gent ha parlat, no hem pogut entrar però més o menys hem tret el mateix resultat. La gent no acaba de connectar amb el nostre format. Enhorabona a l'NMC i a tots els que han obtingut representació. Esperem que facin el millor per Cambrils".

Jose Luis Villares (Valents): «Hem intentat arribar a la gent amb sinceritat»

"Aquest resultat no se l'esperava ningú, però Cambrils és així. S'ha d'acceptar. Hem intentat arribar a la gent amb sinceritat. Som un partit jove, hem vingut per quedar-nos i seguirem treballant. Lo de l'NMC és incomprensible, personalment no ho entenc, però Cambrils és així, és un lloc molt complex. Felicitem als partits que han aconseguit entrar i ens oferim per si necessiten la nostra ajuda".

 

 

Comenta aquest article